Kuře na jehle

Ingredience:
250 g kuřecích prsíček, 250 g šunky, 160 g slaniny, olej na smažení
Marináda: 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička cukru, ½ lžičky glutasolu, 1 lžička mletého zázvoru, 2 stroužky třeného česneku

Směs na potírání, která dodává pokrmu lesk:
2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu

Vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže nakrájíme na plátky o tloušťce dvou centimetrů. Šunku nakrájíme podobně. Prsíčka vložíme do marinády a necháme uležet cca 3 hodiny. Potom jednotlivé kousky masa napícháme na jehly, střídavě se šunkou a slaninou. Potřeme je uvedenou směsí a grilujeme. Zbylou marinádu na lesk prohřejeme na pánvičce a podáváme zvlášť ke kuřeti v miskách jako namáčecí omáčku. Vhodnou přílohou je rýže.

Jiří Mika