Špecle s kuřecím masem a zeleninou
Budeme potřebovat:
- 3 kuřecí prsa
- 1 balení chlazené špecle
- 1 malá vanička žampionů
- 350 g mraženého nebo čerstvého hrášku
- 1 brokolice
- 100 g parmezánu
- 50 ml olivového oleje
- 1 plátek másla
- cherry rajčata
- sůl
- pepř
Postup:
Nejprve nakrájejte kuřecí prsa na malé kousky, okořeňte dle chuti a zprudka zatáhněte na rozpálené pánvi. Přidejte žampiony, orestujte, poté přikryjte a duste cca 20 minut.
Mezitím ve vařící osolené vodě povařte velmi krátce růžičky brokolice a také hrášek. Poté sceďte, dejte si bokem malou část na závěrečné ozdobení a zbytek vhoďte do mixéru. Přidejte plátek másla, olivový olej, větší část parmezánu (můžete přidat dle chuti i stroužek česneku, pár lístků bazalky či máty, hrst kešu oříšků nebo mandlí a citronovou šťávu), sůl a pepř. Rozmixujte dohladka na pesto.
Špecle vařte cca 3 minuty ve vařící osolené vodě, poté sceďte a ihned smíchejte s připraveným pestem. Pak naservírujte na talíř, ozdobte zeleninou a zastrouhejte zbytkem parmezánu.
O Markétě
Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.