Strážnický divoký šíp

Ingredience:
600 – 700 g hovězího masa ze svíčkové, sůl, pepř, 250 g uzené klobásy, 5 lžic oleje, 3 lžíce másla, 1 cibule, ½ lžičky chilli koření, 2 kapie, 200 g sterilovaného zeleného hrášku, 2 lžíce kečupu, 200 g rýže, 2 – 4 hřebíčky

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a střídavě s kolečky klobásy je napichujeme na jehly nebo špejle. Lehce potřeme olejem a následně grilujeme ze všech stran do zlatova. Mezi tím na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme čili koření, nepatrně zasmahneme (ne příliš, protože chilli koření se velice rychle připaluje), přidáme na kroužky nakrájené kapie, zelený hrášek a kečup. Vše společně podusíme a nakonec přidáme předem s hřebíčkem uvařenou rýži. Promícháme, prohřejeme a klademe na teplé talíře. Na každou porci rýže dáme porci masa na jehle.

Jiří Mika