Během pondělního podvečera se již v pozici obviněného z vraždy, za kterou mu u soudu hrozí trest vězení od 10 do 18 let, podrobil výslechu. A v úterý podal vyšetřovatel případu podnět státnímu zástupci na jeho vazební stíhání.

"Existují všechny tři důvody pro vazbu. Na svobodě by se mohl snažit vyhýbat vysokému trestu, který mu hrozí. Dále by mohl působit na dosud nevyslechnuté svědky a nebo ve své trestné činnosti pokračovat," sdělila krajská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Jak připomněla, před tragickou událostí přišel 37letý muž na pozemek svého o deset let staršího souseda stěžovat na to, že ho ruší hluk z jejich domu. Následovala hádka, kterou ukončil nyní obviněný, v neděli opilý 47letý muž střelbou na souseda. Mladý otec dvou dcer těžkým zraněním, přes snahu o resuscitaci, podlehl. 

Volfartice jsou v šoku ze zastřelení mladého otce rodiny jeho sousedem
Tragédie ve Volfarticích. Neshody sousedů skončily střelbou a smrtí otce rodiny

Pachatel měl v legálním držení celkem čtyři střelné zbraně, a to tři samonabíjecí pistole a jednu samonabíjecí malorážku. Zbrojní průkaz má od roku 1997.

I podle policistů mezi oběma rodinami měly dlouhodobě panovat napjaté vztahy. Policisté v Žandově přijali ale v této souvislosti jen dvě oznámení, která spočívala v tom, že se jejich členové navzájem podezřívali z pomluv a schválností. „Tato oznámení jsme postoupili do správního řízení příslušnému městskému úřadu. Žádný násilný konflikt mezi těmito rodinami jsme nikdy neřešili,“ konstatovala policejní mluvčí.