„Do zápasu jsme měli velmi dobrý vstup, nejdříve orazítkoval břevno branky soupeře Jiří Prágr, a hned nato, nás nádhernou střelou poslal do vedení Jan Mašata,“ narážel na povedený úvod duelu karlovarský trenér Marian Geňo.

Po obdržené brance přidal soupeř z Prahy na pohybu, vytvořil si i šance, ale ty s jistotou přikryl brankář Varů Dominik Vaněček. „Poté soupeř zlepšil pohyb, byli lepší v mezihře a jen díky skvělému výkonu Vaněčka jsme do přestávky udrželi vedení,“ chválil si výkon brankáře Geňo.

V úvodním kole Fortuna ČFL A nestačil sokolovský Baník na svém stadionu v rámci západočeského derby na rezervu plzeňské Viktorie, které podlehl 0:2.
OBRAZEM: Sokolov vstoupil do ČFL prohrou v západočeském derby s Plzní B

Po změně stran se slávisté zatáhli do obranného bloku, který dělal hráčům Bohemians problémy. „Do druhého poločasu jsme změnili způsob hry, přestali napadat vysoko a spíše se soustředili na vykrývání prostorů v defenzivě. To klukům z Bohemky moc nevonělo a prakticky do konce zápasu už neměli žádnou šanci,“ upozorňoval Geňo na změnu taktiky po obrátce stran. Ta slavila úspěch, a hned dvakrát, nejenže slávisté udrželi čisté konto, ale přidali i druhou branku.

„Když v 61. minutě proměnil Vyleta penaltu, tak už jsem věřil, že to dotáhneme,“ prozradil kouč Slavie. „Kluci hráli velmi obětavě, ale trochu nám to drhlo v přechodové fázi, tam jsme za zápas udělali mnoho nevynucených ztrát,“ narážel Geňo, kde jeho tým v utkání tlačila pověstná bota.

Zdroj: Daniel Seifert

Slavia tak vstoupila do první části třetiligové soutěže nejlépe, jak mohla, a to výhrou. „Tři body jsou perfektní, zejména pro sebevědomí hráčů, ale musíme si přiznat, že rozhodla produktivita. Nemůže být řeč o tom, že jsme soupeře přehráli. O to je to cennější, ale do příštích zápasů se ještě musíme zlepšit, zejména v práci s míčem,“ krotil závěrem vítěznou euforii Geňo.

FC Slavia Karlovy Vary – Bohemians Praha 1905 B 2:0 (1:0). Branky: 11. Mašata Jan, 61. Vyleta Václav (PK). Rozhodčí: Langmajer. ŽK: 2:1. Diváci: 240. Slavia Karlovy Vary: Vaněček – Dubnička, Pěkný, Tůma (58. Stařík), Skala – Matoušek (85. Černý), Touré, Prágr, Vyleta – Horník (65. Červený), Mašata (85. Gabriel).