„Před zápasem jsme věděli, že v případě výhry půjdeme na první místo, chtěli jsme ten zápas zvládnout,“ narážel karlovarský trenér Marian Geňo na motivaci svého týmu. „Tušili jsme, že bude potřeba vstřelit první gól, šancí jsme k tomu měli dost, tyč, břevno, dva samostatné úniky,“ vracel se k šancím svého týmu. Jenže jako první skórovala na drahovické umělce Hostouň. „Místo toho využil soupeř brejk, ve kterém jsme se ještě dokázali dostat pod balon, ale ve vápně jsme pak byli nedůrazní,“ řekl Geňo k inkasované brance.

Béčko karlovarské Slavie prohrála s Toužimí 4:5.
OBRAZEM: Toužimáci urvali cenné tři body v přestřelce s omladinou Slavie

Vedení však vydrželo hostům pouhých pět minut, to se blýskl parádní hlavičkou z hranice vápna Jiří Prágr a bylo srovnáno. „Do poločasu se nám ještě podařilo vyrovnat,“ chválil si Geňo rychlou gólovou odpověď.

„Druhý poločas už byl spíš bojovný a odehrával se víceméně uprostřed hřiště,“ přiblížil karlovarský kouč dění na hřišti. To nejdůležitější a rozhodující přinesla závěrečná dvacetiminutovka.

„Kolem sedmdesáté minuty nás soupeř dvakrát potrestal, opět za naše nedůrazné chování v naší šestnáctce,“ smutně poznamenal trenér Varů ke dvěma obdrženým brankám během osmi minut.

Jiskru naděje vykřesal čtyři minuty před koncem kontaktní brankou Zdeněk Skala, ale čas byl neúprosný, a Slavia tak po prohře 2:3 poprvé v domácím prostředí ztratila všechny body.

Zdroj: Daniel Seifert

„Ještě se nám podařilo před koncem snížit, ale pak už soupeř konec utkání rozkouskoval a závěrečný tlak se nám nepodařilo vytvořit,“ podotkl Geňo. Na utkání i přes porážku přece jen našel pozitiva. „Jsem rád, že kluci zápas nezabalili a dokázali se do něj ještě vrátit. O bodech tentokrát rozhodla produktivita a chování uvnitř pokutového území,“ připomněl klíčové okamžiky duelu.

„Přesto jsme neodehráli špatný zápas, soupeř měl velkou kvalitu, myslím, že se hrál hodně intenzivní duel. Není potřeba brečet, musíme zvednout hlavy a jet dál, bodů ve hře je ještě požehnaně,“ je si vědom kormidelník Slavie.

FC Slavia Karlovy Vary – TJ Sokol Hostouň 2:3 (1:1). Branky: 22. Prágr Jiří, 86. Skala Zdeněk – 17. a 70. Januška Jiří, 78. Vlasák Adam. Rozhodčí: Kolátor. ŽK: 5:1. Diváci: 150. Slavia Karlovy Vary: Vaněček – Knop, Pěkný, Tůma (76. Mašata), Dubnička – Matoušek, Skala, Toure (76. Černý), Prágr – Červený, Ede (57. Horník).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...