Sešívaní se postupně dostávali stále více ke slovu, byli nebezpečnější, zatímco jejich defenziva pracovala prakticky bezchybně. Strhnout vedení na svou stranu se jim ale v první půli nepodařilo. Největší příležitost měl Vokáč, z nařízeného pokutového kopu ale střílel jen do brankáře.

„První poločas jsme odehráli slušně. Penalta byla takovým vrcholem. Neříkám, že jsme měli nějaké extra šance, ale nějaké takové závary tam byly, chybělo lépe to dotáhnout ve finální fázi. Naopak soupeře jsme drželi dál od naší branky,“ popisuje prvních 45 minut karlovarský kouč Marián Geňo.

ČFL: FK Baník Sokolov - FK Meteor Praha
Bohatá fotogalerie: Sympatický výkon Baníku, o porážce rozhodla penalta

Ve druhé půli chtěli domácí pokračovat v nastaveném trendu. „Nechtěli jsme to ale za stavu 0:0 otvírat za každou cenu, na úkor otevřené obrany,“ upozornil trenér Slavie.

Vzadu se nakonec povedlo udržet čisté konto až do závěrečného hvizdu. „Hosté tam měli jedinou velkou šanci, kdy nás Chárys (brankář Jiří Chára) podržel. De facto na něj šel protihráč sám,“ poukazuje Marián Geňo.Slavia Karlovy Vary - Sokol HostouňSlavia Karlovy Vary - Sokol HostouňZdroj: Zdeněk Plachý

Bohužel dopravit míč do sítě soupeře se ani slávistům, přes slušné útočné výpady, nepodařilo. „Měli jsme tlak, příležitosti, ale ve vápně jsme byli za hráčem, nebo jsme nebyli dostatečně důrazní. Soupeř tam byl ale v šesti sedmi lidech, a když to přeženu, tak se hrálo celý druhý poločas na jednu branku. Z toho důvodu mě mrzí, že nepadl gól,“ lituje trenér Karlových Varů.

První poločas odehráli hosté ve žlutých zapůjčených dresech, do druhého již naskočili ve svých, zeleno - bílých.