Jak vnímá situaci ohledně předčasně ukončené sezony a jak reaguje na druhou šanci, kterou dostal sokolovský A-tým v České fotbalové lize po podzimním fiasku, na to odpovídal v rozhovoru Deníku.

Další přípravné utkání odehraje dorost Baníku v sobotu 29. května, kdy bude hostit od 11.00 hodin v Sokolově rezervu Mariánských Lázní.
Přípravné kopačky: Dorostenci Sokolova remizovali s Olympií

Potvrdilo se to, o čem se dlouho šuškalo, když byly předčasně ukončeny soutěže. Jak jste to z pozice sportovního ředitele Baníku Sokolov vnímal?

Na předčasné ukončení amatérských soutěží mužů a mládeže se dá podívat z několika úhlů pohledu. Na jednu stranu je mi nesmírně líto hráčů a trenérů, kteří jsou prakticky druhým rokem bez přímé trenérské a tréninkové činnosti, což zanechá určité následky na připravenosti hráčů. Z pohledu FK Baník Sokolov se ukončením soutěžního ročníku zachrání třetí nejvyšší soutěž mužů v Sokolově, což byl klubový cíl po sportovním sestupu ze druhé fotbalové ligy.

Váš A-tým tak dostal šanci na reparát v třetiligové soutěži, když v ukončené sezoně skončil v ČFL na poslední, sestupové příčce…

Dostali jsme druhou a možná poslední šanci udržet v Sokolově třetí ligu a Sportovní centrum mládeže, které je na mužskou soutěž a zároveň licenční podmínky přímo vázané. Jmenovanou příležitost bereme na klubu všichni se vší vážností a pokorou. FC Slavia Karlovy Vary minulý rok zachránila stejná situace a předminulý rok odhlášení Jiren v polovině soutěžního ročníku. Tím chci poukázat na fakt, že často veřejností podceňovaná třetí liga není pro kluby v Karlovarském kraji vůbec jednoduchá soutěž.

Budete mít tedy čas dát tým oproti loňské sezoně dohromady? Už během přestávky jste avizovali příchody do týmu, máte ještě v hledáčku nějaké hráče?

V létě loňského roku byl kádr A-týmu z drtivé většiny obměněný, což se částečně projevilo na herním projevu a výsledcích. Z předchozího druholigového kádru zůstal prakticky pouze brankář Jakub Dvořák a ze širšího kádru Patrik Fišer a Lukáš Šulc. S realizačním týmem chceme kádr vhodně doplnit. V současné době jednáme se všemi hráči o prodloužení smluv na nový soutěžní ročník. V zimním přípravném období jsme kádr doplnili o zkušeného útočníka Jiřího Mliku a obránce Václava Neuderta. Oba hráči budou v nadcházející sezoně hájit naše klubové barvy.

Jak to bude během dlouhé přestávky s tréninkovým procesem A-týmu?

Tréninkový proces se začíná pomalu blížit svému standardu a zároveň je možnost hrát tréninková utkání. Nejen naši hráči, ale také hráči ostatních regionálních týmů mají částečný problém se po šesti měsících plně restartovat. Po několika odehraných zápasech je více zranění, která vyplývají právě z dlouhé nucené přestávky, kvůli které hráči ztratili některé fotbalové návyky a automatismy. Nejsou výjimkou zlomeniny, zhmožděná kolena atd.

Samozřejmě ukončení sezony se dotklo i mládeže. Jak se dotklo jednotlivých týmů a jaký plán máte připraven během nucené pauzy pro mládežnické výběry?

U mládeže je proces hodně podobný jako u mužské kategorie. Tréninky se začínají přibližovat „normálnímu režimu“ a také úsek mládeže začíná hrát tréninková utkání. Na klubu jsme měli obavy, že kvůli nekonečné pauze ukončí činnost větší počet hráčů mládeže, což se naštěstí nepotvrdilo. V současné době připravujeme nový soutěžní ročník, skládáme realizační týmy čtrnácti mládežnických kategorií, doplňujeme kádry o talentované hráče z regionu, připravujeme letní soustředění.