Ještě na podzim však hájil řízný hráč barvy tachovského FK, během zimní přestávky však zakotvil překvapivě u Ferdinandova pramene. „Do Viktorie jsem se rozhodl jít kvůli dobré partě. Svou roli sehrálo také dojíždění, abych nejezdil sám z Plzně. Navíc trenér i klub o mě projevili zájem hned od začátku,“ narážel Jakub Blažek na svůj přesun do lázeňského města.

Od úvodního jarního kola Fortuna Divize A patří Blažek podle předpokladů k oporám týmu. Viktoriánům se ve druhé polovině soutěže vesměs daří, naposledy složili reparát po výbuchu v duelu s Čížovou, když v domácím prostředí porazili Táborsko B 2:1.

„V zápase s Táborskem B jsme chtěli odčinit domácí porážku s Čížovou, což se nám výsledkově povedlo,“ poukazoval Blažek na hlavní cíl, se kterým jeho tým do duelu nastupoval.

„Vstup do utkání byl z naší strany dobrý a z našeho tlaku jsme vytěžili vedoucí branku. Soupeř pořádně nic neměl a my jsme se tlačili více do zakončení, ze kterého jsme mohli přidat uklidňující gól na 2:0,“ narážel na další šance Mariánských Lázní v souboji s posledním týmem divizní tabulky. „Konkrétně já jsem měl vyloženou šanci navýšit skóre, ale bohužel jsem trefil jen brankáře. Dále byl před brankářem sám Kravar a Drahorád, ale také neproměnili. Do kabin jsme odcházeli za stavu 1:0 a soupeře kromě standardních situací do ničeho nepustili,“ bilancoval první pětačtyřicetiminutovku Blažek.

Druhý poločas však vyšel rezervě Táborska, která dokázala velmi rychle vyrovnat. „Vstup do druhého poločasu nebyl z naší strany vůbec dobrý. Inkasovali jsme zbytečnou branku, kdy jsme nebyli dobře postaveni a soupeř z nákopu nebo spíš odkopu šel sám na brankáře a nemýlil se,“ smutně poznamenal k vyrovnávací brance soupeře forvard Viktorie.

I přesto se dokázaly Mariánské Lázně rychle zkoncentrovat a vstřelit druhou branku. „Hra byla hodně přerušována a kopalo se dost standardek. Nám se povedlo naštěstí rychle zareagovat a jednu ze standardních situací využít. Dále hra nabídla další závary,“ oddychl si Blažek. Nakonec viktoriáni udrželi stav 2:1 a dosáhli tak na tříbodový zisk, čímž zaokrouhlili bodový stav na číslo třicet.

„Vzhledem k počasí a povrchu to bylo náročné utkání a jsem rád, že jsme to zvládli. Pro nás jsou tři body velmi důležité, jelikož soutěž je velmi vyrovnaná a chceme se co nejdříve vzdálit týmům ze spodku tabulky,“ dodal k vítěznému duelu Blažek.

Ilustrační foto
Tři Sekery nadělily sedmičku Jindřichovicím