ADMIRA

Náročnou šichtu před sebou mají v sobotu 20. října fotbalisté mariánskolázeňské Viktorie. Od 15.00 hodin totiž budou bojovat na svém stadionu u Ferdinandova pramene s lídrem Fortuna Divize skupiny A, pražskou Admirou. „Těžký zápas, ale na druhou stranu, doma už jsme porazili několik favorizovaných týmů,“ pozitivně poukázal mariánskolázeňský trenér Stanislav Purkart.

Jeho tým sice herně nepropadá, ale do kolen ho sráží především žalostná koncovka. „Pokud přijde podcenění od soupeře, my toho neumíme gólově využít. Místo toho abychom mu vstřelili gól či dva, tak ho spíše poté pustíme na koně,“ přemítal Purkart.

Viktoriáni však umí proti týmům ze špičky zahrát. I když je proti Admiře čeká náročná šichta, rádi by dosáhli na bodový zisk. „Admira hraje velmi dobře, navíc chce postoupit a v tomto utkání bude favoritem, ale my nemáme co ztratit. Proti favoritům se nám přeci jen hraje uvolněněji, a to by mohla být naše výhoda,“ vypočítával trenér Viktorie.

Jenže v sobotním duelu se bude muset obejít bez defenzivního dua Kořistka, Denk. „Kořistka ukončil již podzim, jelikož ho čeká operace, a Denka i nadále trápí třísla, takže uděláme nějaké změny v sestavě s ohledem na uplynulé utkání. Věřím, že se k utkání postavíme srdnatě a pokusíme se vyhrát,“ dodal kouč Mariánských Lázní.

MOTORLET

Ostrov FK, který se zmítá ve výsledkové krizi, o čemž svědčí i čtyři porážky v řadě za sebou, zamíří na půdu sedmého celku Fortuna Divize skupiny B.

V sobotu 20. října se představí od 10.15 hodin na půdě pražského Motorletu. „Sráží nás neproměněné šance. Ty si dokážeme vytvořit, ale neumíme je proměnit v gól,“ smutně poznamenal k mizerné koncovce svého týmu ostrovský trenér Ivan Filip.

A ví, o čem mluví. Ostrováci totiž v posledních čtyřech zápasech vstřelili dva góly a osmnáct jich obdrželi. „Pokud nevstřelíme první branku, tak prostě na body nedosáhneme, jelikož když jsme vždy v utkání vedli, tak jsme bodovali,“ vracel se zpět za povedeným vstupem, ve kterém Ostrov dosáhl na dvanáct bodů, Filip. I když se jeho výběr nachází pod pověstnou fotbalovou dekou, která je řádně huňatá, do Prahy jede s cílem bodovat.
„Zbývá pět kol do konce podzimu a my musíme bodovat. Na Motorletu to bude těžké, ale my můžeme jen překvapit. Hlavně musíme prolomit špatnou koncovku,“ upozornil Filip a dodal: „Budeme se snažit hrát zezadu a využívat rychlé brejky, snad se nám je povede gólově zúročit. Jinak bude k dispozici až na Klause kompletní kádr.“

NERATOVICE

Protrhnout domácí smůlu, to bude hlavní úkol březovské Olympie, která se před svými fanoušky bude prát o body v sobotu 20. října od 15.30 hodin s Neratovicemi.

„Neratovice považuji za velmi silného soupeře, který se již osm let v divizi umisťuje pravidelně v horní polovině tabulky, takže do utkání půjdeme s respektem,“ narážel na vyrovnanost soupeře trenér Březové Petr Peterka.
Jeho týmu se v domácím prostředí v podzimní části příliš nedaří, to by chtěli prolomit. „Musíme sbírat body i v domácím prostředí. Teď jsme dvakrát bodově propadli,takže musíme urvat body, už kvůli našim fanouškům,“ poukazuje Peterka. V domácím zápase s Neratovicemi mu však bude chybět několik hráčů, bez kterých se bude muset obejít.

„Vesměs půjde o čtyři hráče základního kádru, ale na to se nechci vymlouvat, musíme to zvládnout i bez nich,“ musíme se porvat o výhru i bez nich,“ upozornil trenér Olympie. Chybět by tedy mělo kvarteto Vaněček, Domin, Kursa a Neumann.
„Uvidíme, v jakém složení nakonec nastoupíme, ale s blížícím se koncem podzimní části musíme sbírat body, tak věřím, že utkání zvládneme,“ uzavřel Peterka.

Karlovarská Slavia vyzve ve Dvorech favorizovanou domažlickou Jiskru.
Slavia vyzve tým Domažlic