„Nehráli jsme delší dobua zápas splnil účel, který jsme si přáli,“ pochvaloval si vítězství na půdě Františkových Lázní manažer Březové Petr Peterka.

Obzvláště první poločas hráčům Olympie vyšel. „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, byli hodně aktivní a na hráčích byla vidět velká chuť si zahrát,“ vracel se ke vstupu do utkání Peterka. „Vytvořili jsme si několik šancí, když dvě skončily na tyčce a tři jsme nedokázali proměnit,“ kroutil nevěřícně hlavou nad zahozenými šancemi manažer Březové.

Jenže Březová postupem času upustila od aktivní hry. „Bohužel jsme mezi třicátou, pětatřicátou minutou upustili od naší hry, a tím dali domácím možnost dostat se zpět do utkání,“ smutně poznamenal Peterka.

Václav Klauz
Láska k rybaření a také k míči

I přesto si Březová vytvořila během první půle dvoubrankový náskok a po změně stran přidala soupeři další tři trefy, stejný počet branek však zaznamenaly i Františkovy Lázně. „Ve druhém poločase už se méně běhalo, nebyla chuť se vracet, čímž jsme umožnili soupeři, aby nás brankově potrestal,“ přidal Peterka hodnocení druhého poločasu, který nebyl v podání Olympie tím pravým ořechovým.

„Jak jsem řekl, hráli jsme po delší době, i přesto duel splnil očekávání,“ dodal závěrem Peterka.

Březováci během přestávky trénují dvakrát v týdnu a o víkendu, přesněji v sobotu 6. června, je čeká další přípravný zápas, který odehrají na svém hřišti, na němž budou hostit od 13.30 divizního účastníka, chomutovský FC.

FC Františkovy Lázně – FK Olympie Březová 3:5 (0:2)

Branky Březové: Vaněček David 2, Krlička Daniel, Kursa David, Schönwalder Dalin.

Březová: Martinec – Burkyt, Horvát, Nimrichter, Šaloun – Kursa, Krlička, Kravar, Slabyhoudek – Zucker, Vaněček (stř. Peterka, Body, Schönwalder).

V zahajovacím kole skupiny A urval tři body divizní Ostrov (v modrobílém), který udolal Královské Poříčí v poměru 2:0.
Katem Lipové byl kanonýr Daněk