DO MARIÁNSKÝCH LÁZNÍ DORAZÍ LOM, LÍDR ÁČKA

Po fiasku v prvním jarním kole, ve kterém fotbalisté Mariánských Lázní neuspěli na půdě Komárova, kde prohráli v důležitém souboji 2:4, čeká svěřence trenéra Aleše Zacha další pekelný duel. Viktoriánům se totiž postaví v domácí jarní premiéře v sobotu 11. března od 10.15 hodin vedoucí tým Fortuna divize A Lom.

„Očekávám extrémně těžký duel,“ upozorňoval trenér Viktorie, že jeho tým opět nečeká nic lehkého. „Lom má vynikající tým plný zkušených hráčů, kteří prošli ligovými soutěžemi,“ poukazoval Zach na sílu soupeře.

Divize: Komárov - Mariánské Lázně 4:2.
Komárov skolil mariánskolázeňskou Viktorku

Viktoria tak může v bitvě s lídrem tabulky jen překvapit a získat, ale bude muset podat více než stoprocentní výkon. „Budeme se muset vyvarovat chyb, které jsme dělali v Komárově a odjezdit zápas po zadku, podat bojovný disciplinovaný výkon,“ nastínil Zach, co by jeho tým mohlo dovést k důležitým bodům.

Ten však bude oželet služby některých hráčů. „Budou nám chybět opět další hráči, kteří se v Komárově zranili a určitě i vyloučený Pěček, což je velká ztráta,“ smutně poznamenal kouč Mariánských Lázní k absencím v týmu. „Naopak snad bude již k dispozici kapitán Drahorád, který má na mužstvo velký vliv, je to obrovský srdcař,“ doufá v návrat kapitána kouč Viktorie.

BŘEZOVÁ VYZVE V AZYLU VÝBĚR DRUHÉHO ÚJEZDU

Odčinit zaváhání z prvního utkání jarní části Fortuna divize B, ve kterém Březová prohrála v Neratovicích 0:4, budou chtít o víkendu, přesněji v sobotu 11. března, od 15.00 hodin fotbalisté březovské Olympie. Ti se postaví ve fotbalovém azylu v Sokolově druhému celku tabulky Újezdu.

„Tentokrát si troufnu říct, že víme přesně, co nás čeká. Velice nepříjemný soupeř, který zahrává velmi dobře standardní situace. Má v kádru poměrně vysoké hráče, kteří jsou právě při standardních situacích velmi nebezpeční,“ varoval před výškovou převahou soupeře trenér Březové Petr Schneider. Vsázet tak bude jeho výběr na sokolovskou umělku.

Divize B, 16. kolo: FK Neratovice-Byškovice - Olympie Březová, 4. 3. 2023
PODÍVEJTE SE: Březová na úvod tvrdě narazila v Neratovicích

„To, že hrajeme v Sokolově na UMT by díky velikosti hřiště, mohla být naše výhoda. Na podzim nám dělaly problém i autová vhazování, které nám z půlky hřiště lítaly do malého vápna. Tak věřím, že díky velikosti hřiště bude tato soupeřova zbraň částečně eliminována,“ vypočítával Schneider.

Březováci tak mají před sebou náročnou šichtu, ze které by však rádi odešli s bodovým ziskem. „Musíme odčinit zápas v Neratovicích. I když je Újezd druhý a nepříjemný soupeř, tak pokud chceme bojovat o první pětku, tak musíme vyhrát. Věřím, že kvalitu máme abychom utkání zvládli, jen nesmíme dělat zbytečné chyby jako v Neratovicích,“ věří svému týmu Schneider.

HVĚZDA SE VYDÁ DO ČESKÉ LÍPY

Další balvan, který musí odvalit, mají před sebou v béčkové skupině fotbalisté Hvězdy Cheb. Před sebou mají ožehavou sobotní bitvu na půdě lídra tabulky České Lípy, které bude zahájena v 10.15 hodin. „Na zápas pojedeme s čistou hlavou. Je to utkání, kde můžeme jenom získat,“ je si vědom chebský trenér Jan Beneš.

Hvězda se tak může opět postarat o překvapení, když v prvním kole dokázala doma porazit Kosmonosy. „Samozřejmě, že budeme chtít podat stejný nebo ještě lepší výkon jako v posledním utkání,“ přeje si Beneš navázat na úspěšný vstup do jarní části i v utkání s Českou Lípou.

Hvězda Cheb vstoupila do jarní části Fortuna divize B vítězně, když na své umělce porazila Kosmonosy 3:2. Ilustrační foto.
Hvězda v euforii. Tři důležité body ji trefil střídající žolík Janda

„Tým je relativně v pořádku. Pomalu se nám vrací jeden dlouhodobě zraněný hráč a dva doléčují šrámy z posledního utkání,“ dodal závěrem kouč Hvězdy.


Načítám výsledky ...

Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...

Načítám tabulku ...