Navíc záchranu nemá jen ve svých rukou, což snižuje chebské akcie na záchranu, jelikož další týmy usilující o záchranu totiž spoléhají na vstřícnost svých soupeřů, přesněji na pomoc, která může poslat zpět do krajského přeboru právě chebský výběr. „O motivaci máme postaráno,“ poukazoval chebský kapitán a nejzkušenější hráč Hvězdy Jiří Hucl. „Navíc hrajeme o teoretickou záchranu,“ připomněl, že udržení divizní příslušnosti nemají Chebané jen ve svých rukou.

„Pro pár kluků to bude prakticky poslední domácí zápas v Chebu, tak se pokusíme neudělat ostudu, jak to dobře umíme,“ narážel kapitán Hvězdy na předešlé kolo, ve kterém jeho tým propadl v bitvě s rezervou pražské Admiry, se kterou musel skousnout vysokou prohru 0:6.

FC Slavia Karlovy Vary. Ilustrační foto.
Slavia se doma postaví Přešticím, Baník má před sebou fotbalové peklo s Chody

To Březová může být v klidu, udržení v divizní soutěži si zajistila již několik kol před koncem. Jenže v závěru jarní části jakoby ji docházel fotbalový dech, když dvakrát v řadě ztratila vyhraný zápas.

„V derby se maže postavení týmů, je jedno jestli jste první nebo poslední,“ upozorňoval před derby kapitán Březové Václav Neudert. „Doufám, že si najde cestu na stadion, co nejvíce fanoušků, a my jim za odměnu dáme hezký otevřený fotbal z obou stran,“ přeje si hojnou návštěvu na šlágru béčkové skupiny Neudert.


Načítám tabulku ...