Ta nasbírala na své konto v patnácti duelech třiadvacet bodů, když patnáct ji dělí od první příčky, kterou si drží pražská Admira, a naopak k dobru má jedenáct bodů na poslední Dobříš.

„Během podzimu jsme si vytvořili vcelku dobrou výchozí pozici pro jarní část, ale ještě nás čeká dlouhá cesta k záchraně,“ přemítal mariánskolázeňský trenér Stanislav Purkart. A ví, o čem mluví.

„Soutěž je nesmírně vyrovnaná,“ upozornil. Po malé přestávce čeká viktoriány tradiční dlouhý a hlavně neoblíbený zimní dril. Ten odstartují dnes na svém stadionu u Ferdinandova pramene v 18 hodin.

„Sice nejsem zastáncem výběhů, ale do zimní přípravy to patří, proto bude prokládaná výběhy či posilovnou, abychom nabrali potřebnou kondici a vytrvalost. První týden se bude trénovat čtyřikrát v týdnu plus víkendový zápas, druhý týden pak čeká hráče pět tréninků a postupně najedeme na režim tří tréninkových jednotek v týdnu, které doplníme víkendovými zápasy. Každou přípravu se snažíme trochu obměnit, aby byla zajímavá,“ nechal nakouknout do rozpisu zimních galejí Viktorie Purkart.

Prozatím první posilou Mariánských Lázní je brankář Vojta Štrunc, který přišel z nedaleké Březové.

„Museli jsme vyřešit otázku brankáře, takže jsme rádi, že Vojta na naši nabídku kývl. Dále jednáme s obráncem Jakubem Blažkem, který skončil v Tachově, a ještě máme rozjednané dva hráče, takže uvidíme, jak jednání dopadnou,“ podotkl k pohybům v kádru Purkart.

Jeho výběr si zpestří přípravu tradičně přípravnými duely. „Máme jich v plánu sedm, převážně budeme hrát s týmy z ČFL či divize. Dvě utkání pak také sehrajeme proti účastníkům krajského přeboru našeho kraje,“ narážel závěrem Purkart na duely s Františkovými Lázněmi či chebskou Hvězdou.

Právě Františkovy Lázně, účastník krajského přeboru, budou prvním soupeřem viktoriánů, když se představí v sobotu 12. ledna u Ferdinandova pramene od 13 hodin.

Ilustrační foto
Ostrovský FK vstoupí do zimní přípravy