Přitom duel načali hosté z Krušných hor velmi dobře, když je v 18. minutě poslal do vedení Matyáš Hron. Slávisté však dokázali ještě během prvního poločasu dvěma góly otočit vývoj ve svůj prospěch.

„První poločas nesl určitě divizní parametry, i když domácí byli herně lepší, i přesto jsme dokázali držet krok,“ pochvaloval si nasazení svého týmu. který naskočil do zápasu z plné přípravy, ostrovský trenér Jiří Štěpán.

Po změně stran však přidali sešívaní na gólových obrátkách a to se odrazilo i na skóre, když během dvaceti minut dokázali nastřílet pět branek.

První utkání v rámci zimní přípravy mají úspěšně za sebou fotbalisté třetiligové karlovarské Slavie, kteří porazili Ostrov vysoko 8:2.
FOTO/VIDEO: Slavia na úvod přípravy rozstřílela Ostrov, osmi kousky

„Druhý poločas už nebyl dle našich představ,“ zklamaně povídal po utkání Štěpán. „Hlavně co se týká nasazení a odhodlání zápas odehrát až do konce,“ narážel na rozdíly mezi týmy.

Ostrov dokázal ještě v 80. minutě snížit úspěšnou střelou Tomáš Bursíka, ale to bylo z jeho strany vše, když Slavia v závěru přidala ještě osmou branku a uzavřela duel na konečných 8:2.

„Cílem tohoto utkání bylo hlavně to odehrát v dobrém tempu a nasazení,“ připomíná Štěpán, s jakým cílem Ostrováci do duelu nastupovali.

„Bohužel se nám to podařilo jen první poločas. Ale před námi je dlouhá cesta a věřím, že se nám to společně podaří,“ říká závěrem trenér Ostrova.

Další přípravné utkání nasměruje ostrovské fotbalisty pro změnu do nedalekého Sokolova, odkud se Štěpán do Ostrova navrátil z třetiligového angažmá. Zajímavé derby se odehraje na umělé trávě baníkovců netradičně v neděli 23. ledna od 14.00 hodin.

Následně se představí Ostrováci také svým fanouškům, když v sobotu 29. ledna přivítají pro změnu na své umělce od 11.30 hodin divizního soupeře z Přeštic, kterého do Karlovarského kraje přiveze dobře známý kouč Stanislav Purkart.

FC Slavia Karlovy Vary – FK Ostrov 8:2 (2:1). Branky: Horník Sebastian 2, Červený Jaroslav 2, Debellis Martin, Prágr Jiří, Dubnička Štěpán, vlastní – Hron Matyáš, Bursík Tomáš. Rozhodčí: Jati. Diváci: 100.
FC Slavia Karlovy Vary: Gembický – Dubnička (60. Klopotovskyy), Pěkný (60. Gondzsala), Vyleta (60. Stařík) – Kolařík, Prágr, Skala, Farid (46. Hudec) –Horník, Červený, Mašata (46. Debellis).
FK Ostrov: Vaněček – Janda, Řehák, Slavík, Mestl – Veselý, Horváth, Hackl, Hron, Dušek – Zedníček (stř. Tesař, Liška, Sýkora, Jaffan, Kiš, Sikora, Bursík).