Po bezbrankovém prvním poločase se vše podstatné odehrálo ve druhé pětačtyřicetiminutovce. „První poločas byl oboustranně vyrovnaný, hrálo se ze zabezpečených obran, nikdo nechtěl udělat chybu,“ bilancoval první poločas trenér Mariánských Lázní Stanislav Purkart (na snímku).

Právě druhou polovinu utkání velmi dobře rozehráli fotbalisté v trikotu Aritmy, když si během sedmi minut vytvořili dvoubrankové vedení. „Byla to velká škoda, i když poté měl tutovku Dominik Pěček, který mohl vyrovnat, ale poté jsme inkasovali podruhé po trestném kopu,“ smutně poznamenal ke gólové mizérii Purkart.

Akcie Viktorie tak záhy vzaly zasvé. Jenže tým od Ferdinandova pramene nesložil zbraně a bojoval. V 64. minutě navrátil viktoriány zpět do hry s kusem fotbalového štěstí ze značky pokutového kopu Jakub Blažek, který tak potrestal faul na pronikajícího Jakuba Lattische. „Pro nás byl tento gól hodně důležitý, jelikož nás uklidnil, a od té doby si troufnu říci, že jsme byli lepším týmem,“ vypočítával trenér Viktorie.

A pro barvy Mariánských Lázní bylo ještě lépe. Po rohovém kopu kapitána Michala Drahoráda skóroval, taktéž se štěstím, Matěj Kravar, který svému týmu zajistil alespoň jednobodovou radost, jelikož v následném penaltovém rozstřelu se přiklonila fotbalová štěstěna na stranu pražského výběru, který tak uzmul druhý, bonusový bod. „Nakonec jsme dokázali i vyrovnat a z 0:2 se zvednout na 2:2, to už o něčem svědčí, snad nám to pomůže do dalších zápasů. Škoda jen, že jsme ještě nedokázali zvítězit v penaltovém rozstřelu,“ dodal k zápasu Purkart.

SK Aritma Praha – FC Viktoria Mariánské Lázně 2:2 (0:0) – PK 5:3. Branky: 50. Kocour Daniel, 57. Štohanzl Jan – 64. Blažek Jakub (PK), 84. Kravar Matěj. Rozhodčí: Krejsa. ŽK: 5:1. Diváci: 75.

FK Viktoria Mariánské Lázně: Šmejkal – Kořistka, Grambal (87. Lorenz), Cinkanič, Lukáš – Pěček (77. Stehlík), Drahorád, Kravar, Blažek, Lattisch – Šilhán (90. Tyml).

Ostrov doma nestačil na Zbuzany (v červeném), kterým podlehl 1:5.
V Ostrově režírovali gólovou show exligisté Přeučil a Lička
Ilustrační foto
Vintířov opět řádil, odneslo to béčko Ostrova