Viktoriánům se v posledních dvou kolech příliš nedařilo, a proto by chtěli neúspěšnou sérii zlomit na půdě Sedlčan, sedmého týmu tabulky, na který Mariánské Lázně ztrácí pouhé dva body.

„Musíme se poučit z předešlých utkání a vrátit se zpět k naší bojovnosti, poctivosti a zodpovědnosti,“ narážel trenér Mariánských Lázní Stanislav Purkart na nepřesvědčivé výkony z domácího prostředí s Doubravkou, ve kterém Viktoria prohrála 0:2.

Před soubojem se Sedlčany udělali trenéři radikální změny v sestavě. „Přeskládali jsme posty, abychom oživili tým, aby to nebylo v podání hráčů stereotypní. Věřím, že nás to opět fotbalově vyhecuje,“ míní.

Prolomit by tak chtěli Západočeši v Sedlčanech dvouporážkovou sérii. „Dvakrát jsme ztratili body, takže máme určitý bodový dluh, který bychom mohli bodovým ziskem v Sedlčanech zmenšit. Musíme však předvést výkon jako na začátku jarní části, kdy tým bojoval a bavil se fotbalem. Navíc taktéž musíme přidat potřebné góly,“ připomněl Purkart tři jarní zápasy bez vstřelené branky.

K dispozici bude mít mariánskolázeňský kouč v Sedlčanech kompletní kádr. „Drobné problémy má Cinkanič, ale věřím, že bude k nedělnímu zápasu připravený, stejně jako ostatní hráči,“ dodal závěrem.

V Sedlčanech bude zahájeno utkání dvaadvacátého kola Fortuna Divize A v 17 hodin.