Velmi nepříjemný, důrazný soupeř čekal ve středu v Brně-Líšni na fotbalisty Baníku Sokolov. „Hráli jednoduše, do vápna posílali hodně balonů,“ dodává kouč hornického celku Bohuslav Pilný. Přesto jeho svěřenci vybojovali výhru 3:1. „Jsme rádi, že jsme utkání zvládli. Chtěli jsme zlomit nepříznivou bilanci na hřištích soupeřů, kde to bylo bez vítězství, sbírali jsme tam málo bodů,“ podotkl kouč Baníku.

Výhra se ale proti houževnaté Líšni nerodila vůbec lehce. „Bylo to za cenu tří čtyř zraněných hráčů. Po zápase jsme byli pořádně dobití, stálo nás to hodně sil, ale kluci bojovali, byli jako partyzáni,“ vysekl Pilný poklonu na adresu svých oveček.

Co rozhodlo utkání ve prospěch sokolovských barev? „Byli jsme efektivní, Tomáš Fryšták nás v rozhodujících momentech podržel, celý zápas působil velmi jistě a gólové situace soupeře byl schopen vyřešit, a celková obětavost týmu,“ vypočítává trenér Baníku.

Sokolov se v tabulce dotáhl na dva body za čtrnáctý Varnsdorf a právě ten hostí v sobotu od 17 hodin na svém hřišti. Horníci tak mohou po dlouhých 18 kolech konečně opustit sestupové pozice. „V tom je to pro nás úplně skvělý zápas. Před čtrnácti dny, o zimě už se vůbec nebudu bavit, si nikdo nemyslel, že se takhle dotáhneme “ poukazuje Bohuslav Pilný.

Domácí půjdou do duelu s jasným cílem. „Chceme vyhrát,“ hlásí sokolovský kouč.

V jaké sestavě baníkovci vyběhnou na trávník, je ale zatím velkou neznámou. „Na pátečním předzápasovém tréninku zjistíme, kdo může a nemůže hrát, určitě postavíme hráče, kteří jsou zdraví. Vrací se nám Machek a Čihák, takže hráče ještě pořád máme,“ přibližuje Pilný.

Ten bude muset naordinovat rozdílnou taktiku než v Líšni. „Varnsdorf hraje úplně jiný styl. Má pohyblivé hráče, technické mužstvo, které je hodně běhavé. Na druhou stranu dostali gólů, kolik dostali (61 nejvíce inkasovaných branek ve druhé lize, o 14 více než Baník), jsou lepší dopředu než dozadu,“ nechává Bohuslav Pilný nahlédnout do svých poznatků.

Pokud chtějí horníci vyhrát, musí ale podat úplně jiný výkon než v posledním domácím utkání proti Jihlavě. „Pokud předvedeme stejný fotbal, tak neuspějeme. Byl to jeden z mála zápasů, kdy jsem byl hodně nespokojený s individuálními výkony hráčů. To jsme si ale před Líšní vyříkali a dá se říct, že kluci mi dali nejlepší odpověď,“ pochvaluje si lodivod Sokolova.

V sobotu bude rozhodovat i psychická odolnost obou týmů. A tady může mít navrch domácí Baník. „Varnsdorf je ve složitější situaci. Obě mužstva si mohou hodně pomoct. Je to otevřený zápas, já doufám, že ho zvládneme,“ věří Bohuslav Pilný.

Na utkání proti Varnsdorfu platí povolená kvóta 1000 návštěvníků, FK Baník Sokolov tak ustoupil od registrace zájemců, na fotbal se tak můžete do Sokolova v klidu vypravit.