Svěřenci Vítězslava Hejreta hrají v sobotu dopoledne opět před svými fanoušky, proti Znojmu. Soupeři, který hraje o bytí a nebytí. Jihomoravané jsou totiž v tabulce na 14. místě, nad sestupovou příčkou Táborska se drží už jen díky lepšímu skóre. Jenže to je v tomto případě trochu zavádějící. Táborsko má lepší vzájemné zápasy, a na Znojmo tak musí ještě minimálně bod nahrát.

Do nepříjemné pozice postavilo Jihomoravany poslední odehrané kolo, ve kterém Znojmo doma podlehlo právě Táborsku 2:3. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, trenér Šturm byl spolu s asistentem Šuškavčevičem odvolán. „Uvidíme, s jakou taktickou variantou do zápasu vstoupí a jak budou schopni své záměry plnit,“ přemítá kouč Sokolova před sobotním duelem.

Očekávat se dá ale určitě urputná bitva, navíc hráči budou v závěru sezony dolovat poslední zbytky fyzických a psychických sil. „Jsme připraveni dobře, v tom problém nevidím,“ poukazuje Vítězslav Hejret.

Sokolov je na tom o poznání lépe než Znojmo. Na sestupové pozice má náskok pěti bodů. S jedním velkým „ale“. „Nedáváme góly, šance si dokážeme vytvořit, ale nejsme produktivní v koncovce,“ je si vědom trenér Baníku.

Horníci hrají vyrovnané zápasy s předními týmy druhé ligy, dokáží favority zatlačit, ale již tři zápasy se neradovali ze vstřelené branky. „Věříme, že konečně góly dáme a budeme v utkání úspěšní,“ přeje si na závěr Vítězslav Hejret.

Zápas začíná v 10.15.

Utkání Fobalové národní ligy mezi FK Pardubice (ve červenobílém) a FK Baník Sokolov (ve žlutočerném) na hřišti pod Vinicí v Pardubicích.
Gól nepadl. Sokolov veze z Pardubic bod