Rakovník hraje doma. Baník má v nohách nedělní podvečerní zápas ve Varnsdorfu, včetně daleké cesty, a několik zraněných hráčů. Přesto, rozdíl dvou soutěží. Favorit je zřejmý. Hornický celek se ale v minulých sezonách, vyjma té minulé, důkladně přesvědčoval o záludnosti pohárových klání. „Stává se to, že mančaft z vyšší soutěže vyhoří, ale touhle cestou jít rozhodně nechceme,“ zdůrazňuje Pavel Horváth. „Jedním z našich cílů v sezoně je přivést do Sokolova zase prvoligového soupeře,“ upřesňuje.

V loňském ročníku Mol cupu byli „horníci“ krůček od splnění stejného přání. Vybojovali si třetí kolo, v něm narazili na prvoligovou Jihlavu. Díky novému řádu poháru ale museli k utkání odcestovat na Vysočinu.

Konec úvah. Teď musí baníkovci myslet na Rakovník. „Nesmíme nic podcenit, nastoupíme v nejsilnější možné sestavě,“ hlásí Pavel Horváth.

Tomu udělal radost nedělní zápas ve Varnsdorfu, první body v sezoně a hlavně předvedená hra. „Byl to zatím náš nejlepší výkon,“ poukazuje kouč Baníku. I když… „Bohužel jsme nezískali tři body, neproměnili jsme šance,“ lituje Horváth.

Právě o góly hodlá sokolovský kouč pohárové „představení“ v Rakovníku vylepšit. „Chceme navázat na výkon z Varnsdorfu a naši převahu brankově vyjádřit,“ má jasno Pavel Horváth.

K dispozici určitě nebude Václav Vašíček, který dostal po utkání na severu Čech, kde utrpěl ve vzdušném souboji otevřenou ránu na hlavě a otřes mozku, týdenní volno.

REMÍZA. Varnsdorf (v modrém) doma proti Sokolovu uhrál bezbrankovou plichtu.
Baník ve Varnsdorfu: První bod a Vašíček v nemocnici