Karty jsou jasně rozdané. Ligová fotbalová asociace má dnes rozhodnout o osudu dvou nejvyšších fotbalových soutěží v zemi.

Dohrát, nebo nedohrát?
Pro účastníka Fortuna národní ligy FK Baník Sokolov je rozhodnutí klíčové.

Horníci okupují poslední místo tabulky a hlavní sponzor klubu se k 30. červnu ze sokolovského fotbalu odporoučí. Sehnat v chudém regionu za současné krize náhradní prostředky je úkol prakticky nemožný.

Pro Baník to bude znamenat, bez ohledu na sportovní výsledek, že na podzim zamíří stejně do některé z nižších soutěží. Ať se bude liga dohrávat, nebo ne.

V Sokolově chtějí přesto ligu dokončit, to potvrdil i výkonný ředitel klubu Tomáš Provazník. „Jsme pro dohrání. Prioritou je sportovní stránka soutěže, následuje ekonomické a společenské hledisko,“ sdělil pro Deník.

U fanoušků horníků to platí dvojnásob. Jde teď o to, zda Sokolov nějaké druholigové zápasy, na dlouhou dobu zřejmě poslední, ještě uvidí.

Navíc Baník má připraven na boj o „záchranu“ velmi těžký kalibr v podání hned osmi posil, které mají vytáhnout hornický klub ze sestupové sportovní propasti. Zahraniční útočné duo Manzia Yu, bývalý gólman Bohemky Tomáš Fryšták, teplický obránce Karel Hasil, Adam Tkadlec ze Zlína… Na parádní zábavu pro vyhladovělé fanoušky je zaděláno.

I když je tady samozřejmě limit v podobě omezeného počtu diváků, kterým by byl umožněn vstup. Při předpokládaném uvolňování by ale kvóty (poslední zní 500 návštěvníků včetně hráčů pozn. autora) měly Sokolovu stačit.

Samozřejmě, stadion Baníku v posledních letech zrovna pod návštěvami nepraskal v základech. Profesionální fotbal ale k Sokolovu za těch více než 13 sezon tak nějak přilnul. Nutno poznamenat, velmi dobrou prací.