Útočník Bosporu má formu jako hrom. Trefil se ve všech pěti jarních zápasech a v Heřmanicích skóroval dokonce třikrát. Přitom v týdnu před zápasem ani netrénoval – divizní zápasy v Kozlovicích či Ústí vyměnil na chvíli za jiný kalibr, a to fotbalovou Ligu mistrů. Zamířil totiž do Anglie na zápasy čtvrtfinále této slovutné soutěže.

„Vyrazili jsme už v pondělí, v úterý jsme šli na zápas Liverpoolu s Portem a ve středu na Manchester United proti Barceloně,“ prozradil.

Kapitán Ondřej Kesner (v červeném) vydřel pro chrudimské barvy další bod do druholigové tabulky.
Alespoň to není čitelné, říká o přímých kopech chrudimský kapitán Ondřej Kesner

Možná právě v Anglii našel inspiraci, vždyť v akci viděl takové hvězdy jako Lionel Messi, Mohamed Salah či Paul Pogba. „Byl to obrovský zážitek. Už odmala jsem totiž fanouškem Manchesteru United,“ přiznal Padých, v němž cesta do Anglie zanechala spoustu báječných vzpomínek. „Bylo to fakt velké, úžasné stadiony, parádní atmosféra. Angličané jsou úplně jiní než my. Doslova to žerou, byl to skvělý zážitek,“ dodal.

Hattrick za patnáct minut

Zdá se, že se sedmadvacetiletý Padých skutečně něco přiučil. V Heřmanicích přišel na hřiště deset minut po začátku druhé půle, kdy Bohumín ještě prohrával 0:1. Třemi góly v závěrečné patnáctiminutovce ale zajistil všechny body Bosporu.

„Bylo to super. Každý, kdo dá hattrick, vám řekne to stejné,“ řekl Padých, který prožíval velké emoce. „Tím spíš, když přijdete za nepříznivého stavu a pomůžete ten výsledek otočit. Přitom jsem neměl ani jeden trénink a takto to dopadlo. Vůbec nic tomu nenasvědčovalo,“ smál se.

Fotbalistky Slovácka
Pokoří rekord? Fotbalistky Slovácka lákají fanoušky na hlavní stadion

Hattrick už Padých ve fotbale dal, to ale bylo ještě v dobách, kdy hrával krajský přebor. V divizi se mu podobný kousek dosud nepovedl. Životní zápas ho však bude něco stát. „Už mi něco bylo hlášené. Nějaká flaška a ‚pokuta‘ proběhnou,“ smál se Padých, který nyní střílí góly na počkání.

„Takový start jsem v kariéře nikdy nezažil. Je to parádní,“ uvedl útočník, jenž má letos má na kontě už devět přesných zásahů. Další může přidat v neděli, kdy Bospor doma v derby přivítá Dětmarovice.

Mladé pušky. Vlevo v bílém je poděbradský Tomáš Kubánek, o míč se ho snaží připravit velimský Matěj Kasal
Dva roky od televizního utkání. Mladé pušky vzpomínají rády a často