Skončili jste na pátém místě tabulky. Je to podle vás odraz vašich výkonů a výsledků?
Tak některé prameny uvádějí šesté místo o vzájemný zápas, ale to není až tak důležité. Každopádně je to věrný obraz sezony.

Trenér fotbalistů MFK Vyškov Jan Trousil.
Trenér Vyškova Trousil: Poslední dvě jara se nesmí opakovat

Jak byste celou uplynulou sezonu zhodnotil?
Jako úspěšnou. Byla velmi těžká, stala se bohužel tragická záležitost, která se neměla stát a zasáhla citelně úplně všechny, protože Honza Hradecký byl skvělý člověk. Z toho pohledu jsou pak fotbalové zápasy absolutně nepodstatné, ale i tak jsme obstáli se ctí a za to musím všechny z klubu a hráče vyzdvihnout.

Úvod jara vám vyšel parádně, dlouho jste atakovali příčky nejvyšší. Pak přišel útlum a pokles v tabulce. Co bylo příčinou?
Již v průběhu zimní přípravy jsme řešili, jak nahradit odcházejícího stopera Scharfa do Motorletu a z pracovních důvodů absentujícího Koubu. Nikoho jsme však na tuto pozici nepřivedli, a tak jsme vedle stabilního Bureše vyzkoušeli z menšími či většími úspěchy dalších pět hráčů a tím zákonitě kvalita utrpěla. A vzhledem k tomu, že po i tak vítězném vstupu do jara se v pátém kole v Českém Brodě zranil brankář Keller a druhý brankář ho bohužel nenahradil, došlo k výsledkovému propadu.

Fanoušci Baníku Ostrava.
V Ostravě a Karviné probíhá Zlatý kahan. Přijeli i Angličané či Velšané

Jak jste zmínil, v průběhu jarní části sezony se zranila brankářská jednička Keller. Byla to tedy pro tým velká ztráta?
Ztráta to byla velká. Martin Keller se v posledních měsících výrazně zlepšil a několikrát tým podržel.

V čem byla nejsilnější stránka vašeho mužstva?
Nejdůležitější byl charakter, kluci bojovali a dřeli, i když se nedařilo a prožili na společných akcích spoustu legrace. Z fotbalové stránky jsme k tomu přidali systém, který jim vyhovoval.

Fotbalová příprava: SK Větřní (červené dresy) – Spartak Kaplice 6:7 (3:3).
Střelecké žně ve Větřní. Duel s Kaplicí přinesl třináct branek

Koho z vašeho týmu byste vyzdvihl jako jednotlivce? Najde se někdo takový?
V týmu je spousta kluků, kteří by mohli hrát vyšší soutěž a věřím, že se jim to povede ať už s Ostrou nebo v jiných týmech. Petlička, Hudec, Poběrežský, Keller a další. Nerad bych na někoho zapomněl. Co se týká charakteru, tak to bylo vždy, co mě zajímalo jako první, když jsem je lákal do Ostré a jsem rád, že jsem se do nich trefil.

Člověk totiž osloví spoustu hráčů a někdy nestačí žasnout, čím ti kluci přemýšlí. Potom jsem velmi rád, když skončí v konkurenčních týmech.

Po sezoně jste u týmu skončil. Jak byste zhodnotil celé své působení u mužstva Ostré?
Za sebe jsem velmi spokojený, protože jsem potkal spoustu skvělých lidí okolo fotbalu, výborné kluky a fanoušky. Podařilo se nám nastavit nějaký systém, který fungoval a přinášel výsledky a těšil všechny z fotbalu v Ostré.

Orlová se chce vrátit do kraje.
Orlová chce přebor zpět. Schimke: Kdybych nevěřil, nejdu do toho

Zažil jste v Ostré postupy, kádrem prošlo dost hráčů. Na co budete vzpomínat nejraději?
Postoupil jsem s Ostrou pouze jednou, z přeboru do divize, ale rád si vzpomenu na tu jízdu vítězných zápasů od dvanáctého kola v přeboru po šesté kolo v divizi. To je, myslím, výjimečné v takhle vysoké soutěži. Kádr se obměnil a rozšířil, když jsem do Ostré přišel, pak už jsme pracovali s kluky, které jsem si vybral.

Vždyť v posledním divizním zápase hrálo osm hráčů, kteří se mnou začínali před třemi lety v přeboru. Jsem právě odpůrcem toho nahodilého obměňování hráčů každého půl roku, jak to vidím kolem sebe.

Co byste popřál fotbalistům Ostré a jejich příznivcům?
Všem bych popřál, hlavně právě proto, že to jsou Osteráci, hlavně pevné zdraví, životní štěstí a spoustu radosti z fotbalu. A také jim děkuji za krásné tři roky.

Z utkání I. A třídy Český Brod B - Divišov (2:3).
Stejskal: Jestli zopakujeme Chorvatsko, o postup mít strach nebudu

Jiří Kafka, 49 let

Bydliště: Libiš
Narozen: 22. 3. 1969
Pracuje jako: OSVČ
Znamení: Beran
Další oblíbené sporty: tenis, basketbal, atletika
Oblíbené jídlo: kuře, řízek, ovoce, zelenina
Oblíbené pití: pivo, voda
Oblíbený film: Jak utopit doktora Mráčka, Non plus ultras, Forest Gump
Oblíbená hudba: Rybičky 48,Tomáš Klus, Pekař