Vzpomínat tak na jeho premiéru nebude příliš v dobrém ani Tomáš Koubek, český brankář ve službách bundesligového Augsburgu. Jeho tým měl zápas perfektně rozehraný, v poločase vedl 1:0, v 55. minutě zvyšoval Niederlechner už na 3:1.

Jenže o pár desítek sekund později přišla situace, která následný průběh zápasu totálně otočila. Piszczeka vystřídal právě Häland a začaly se dít věci.

Už v 59. minutě si naběhl do pokutového území a přesně vystihl přihrávku z levé strany. I s pomocí tyče pak překonal Koubka a snížil na 2:3 z pohledu Borussie. Koubek a jeho spoluhráči se snad ani nestačili rozkoukat a bylo vyrovnáno. Tentokrát si s celou obranou řadou Augsburgu pohrál Sancho a do prázdné dal na 3:3.

Cenu fair play dostal fotbalista Hředlí Bethel Amauwah (vlevo). Na slavnostním galavečeru se mohl vyfotit s fotbalovou legendou Antonínem Panenkou.
Gólem mohl rozhodnout, Amauwah ale přiznal hru rukou. Získal cenu fair play

Podobný průběh měla i akce ze 70. minuty. Na jejím konci upalovala na českého brankáře dvojice Hazard – Häland a výsledkem byl opět gól do prázdné brány. O tom, že gól bude platit nakonec rozhodoval až VAR. A Augsburg rázem prohrával.

Deset minut před koncem si pak bezmocný Koubek vypil pomyslný hořký nápoj až do dna, když se na něj řítil Häland marně stíhán dvojicí defenzivních hráčů Augsburgu. A pečetil na 5:3 pro Borussii.

Alex Král v dresu Slavie Praha
Sen v podobě Anglie? Alex Král říká: Hlavně nebláznit
Zdroj: Youtube