Kalas ve Fulhamu veskrze neprožil špatné chvíle, stopkou jeho dalšímu působení na stadionu Craven Cottage se nicméně staly finanční tahanice. „Ve finální fázi se Fulham bohužel nedohodl s Chelsea na výši odstupného, takže jsme museli hledat jiné řešení,“ prozrazuje hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Fotbalisté Sevilla FC na Andrově stadionu v Olomouci
Sevilla? Soupeř z jiné dimenze. Jsou to taky lidi, nepanikaří trenér Jílek

Tuzemský reprezentační bek tak zůstává ve druhé nejvyšší soutěži, ačkoli ve hře byla i ta první. „Měli jsme pro Tomáše několik nabídek z Premier League, ale jelikož už týmy měly obsazené pozice stoperů, byly ve hře jen kluby, které ho chtěly primárně jako pravého obránce. Na stoperu by jen zaskakoval. Touhle cestou jsme jít nechtěli, Tomáš je stoper, tam je jeho největší síla,“ vysvětluje Kolář.

Pro pětadvacetiletého obránce se bude po Chelsea, Middlesbroughu a Fulhamu jednat už o čtvrtou štaci v kolébce fotbalu. „Ozvaly se nám i kluby z Itálie či Nizozemska, ale jasnou prioritou bylo Tomášovo setrvání v Anglii, kde si vybudoval opravdu dobré jméno. V okamžiku, kdy bylo jasné, že nepůjde do Premier League, jsme na něj registrovali osm zájemců z Championship,“ říká agent.

Fanoušci tradičního anglického fotbalového klubu Crewe Alexandra momentálně příliš důvodů k radosti nemají.
Nemakáte? Zaplaťte! Hráči anglického Crewe musí fanouškům proplatit vstupné

Kalase tak čeká boj o sestavu v jedenáctém celku loňského ročníku EFL. Jednání prý byla rychlá i díky podobným pohledům obou stran. „Zvolili jsme variantu Bristol City, protože klub má zdravé ambice a velmi kvalitního trenéra, kterého dobře známe. Jeho vnímání fotbalu je blízké Tomášovi i nám,“ dodal Viktor Kolář. Na jihozápadě Anglie by měl český zadák setrvat do konce ročníku 2018/19.

Olomoucký rodák poté, co vylétl z hnízda své mateřské Sigmy, vystřídal již pět adres. S londýnskými "Blues" podepsal kontrakt v roce 2010 (jeho prodloužení vyprší v roce 2021), od té doby ale pravidelně cestuje po hostováních. Ročník 2010/11 strávil znovu na Hané, posléze se představil také v nizozemském Vitesse, německém Kolíně, Middlesbroughu a poslední dva roky strávil ve zmíněném Fulhamu na západě Londýna.

Matěj Vydra (vlevo) v souboji s Michaelem Keanem z Anglie.
Premier League volá! Vydra se dočkal, Burnley se upsal na tři roky