„Tolika penaltám, co na mě šlo za poslední dva zápasy, jsem nemusel čelit snad za celou kariéru,“ řekl Tomáš Koubek, český reprezentant, který do velkého fotbalu vlétl v dresu Hradce Králové.

Nyní chytá za francouzské Rennes a má za sebou vskutku nevšední dny. V neděli ve Francouzském poháru vychytal týmu postup přes druholigový Brest.
Ve středu večer to v Ligovém poháru už nedopadlo tak dobře. Rennes vypadlo po rozstřelu s Monakem. Byl to naprosto neobvyklý zápas, především jeho vyvrcholení.

„V neděli to dopadlo skvěle, ve středu bohužel ne. Fotbal je přesně takový a v penaltách to platí dvojnásob,“ pronesl Koubek.

David Limberský
Disciplinární komise Ligové asociace zahájila řízení s Davidem Limberským

Monako mohlo v dvakrát rozhodnout, ale český gólman byl pokaždé proti. V obou případech penaltu chytil. Rozstřel nakonec dospěl až do jedenácté série. Už kopali penaltu všichni hráči z pole, a tak došlo na brankářský souboj. Zatímco Koubek napálil míč nad, jeho protějšek Loic Badiashile nezaváhal a poslal Monako, které v lize překvapivě hraje o záchranu, do semifinále.

„Nikdy v životě, bych si nepředstavoval, že budu v soutěžním zápase kopat penaltu, ale stalo se to,“ řekl. „Sice mě může hřát statistika šesti chycených penalt z osmnácti, ale v kolonce vstřelených gólů mám, bohužel, nulu. Je to velká škoda, ale na druhou stranu to vnímám jako obrovskou fotbalovou i životní zkušenost, protože jsem dosud neměl příležitost cítit, jakému tlaku jsou vystaveni hráči při střelbě penalt.“

Jean David Beauguel
Beauguel: Je pro mě čest hrát za Viktorii