Už za osm dní měli fotbalisté druholigového Dynama Drážďany nastoupit k soutěžnímu utkání v Hannoveru. Z jejich zápasu ale nic nebude. V celku z města zpoza českých hranic se totiž objevila nákaza novým typem koronaviru.

On-line ke koronaviru ZDE.

Pozitivní test měl jeden z hráčů už před týdnem, v pátek se pak objevily další dva a celý kádr včetně realizačního týmu musel do karantény. 

Popis fotky: AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava - Čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cup: AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava, 4. března 2020 v Praze. Bořek Dočkal ze Sparty s míčem před brankářem Ostravy Janem Laštůvkou.<body xmlns="http://newsml.ctk.cz/n
Kam v létě na dovolenou? Inspirovat se můžete mapou podle Sparty

Jisté je, že Dynamo Drážďany nebude moci v následujících dvou týdnech trénovat. Na dalším postupu se pak bude muset vedení klubu poradit s vedením soutěže.

Jména pozitivně testovaných fotbalistů Dynamo Drážďany nezveřejní, na soupisce má i dvojici českých hráčů Josefa Hušbauera a Ondřeje Petráka. Ondřej Chovanec, agent prvního jmenovaného, pro ČTK nicméně uvedl, že Hušbauer není mezi nakaženými hráči.

Kromě druhé bundesligy má o následujícím víkendu znovu začít i elitní německá fotbalová soutěž.

Fotbal. Ilustrační foto.
Plošná karanténa týmů nebude, věří Svoboda před možným restartem ligy