Hornický celek si v neděli v rámci, 13. kola Fortuna národní ligy, poradil na svém trávníku s exligovou Příbramí pod vedením kouče Josefa Csaplára.

O zisku tří bodů rozhodla jediná gólová trefa. Tu obstaral už v 11. minutě Adam Ševčík, který tak zakončil povedené přenesení hry po ose Strada – Glaser. „Tuhle povedenou akci bych chtěl  vyzdvihnout, tohle trénujeme. Jsem strašně rád, že se to objevilo v zápase, že kluci vidí, že to funguje,“ poukazuje kouč Pavel Horváth.

Příbram byla podle trenéra Baníku zatím nejkvalitnějším týmem, který se na podzim v Sokolově ukázal.   „Věděli jsme o jejich síle. Připravovali jsme se na to, že nás Příbram bude přehrávat.

Úmyslně jsme nechali soupeře kombinovat, s tím, že jsme chtěli být důslední v obraně a nebezpeční z brejků,“ prozrazuje Horváth.

Zvolená taktika vycházela. „Celkem fungovala, i když jsme z protiútoků už tak úspěšní nebyli,“ potvrdil lodivod Sokolova. 

V závěru utkání ale musel  domácí podržet vynikajícími zákroky gólman Belaň, který se vrátil mezi tři tyče Baníku. „Ke konci zápasu kluky trochu svazovala nervozita. Spíš než po velmi dobrých kombinacích se Příbram dostala do šancí po našich chybách, kdy jsme  špatně odehráli, nebo dokonce minuli balon,“ popsal Pavel Horváth.