Viktoriáni totiž propadli v důležitých soubojích a v tabulce se propadli do sestupového pásma. „Nehrajeme špatně, ale nedáváme góly,“ hledal zklamaně hlavní příčinu neúspěchu trenér Mariánských Lázní Otakar Dolejš.

A zklamaný má být proč, jelikož Viktorie v posledních čtyřech zápasech vstřelila pouhé tři góly. „Musíme to všechno zlomit,“ přeje si Dolejš. A ví, o čem mluví. Viktoriáni totiž potřebují body jako sůl. Navíc před sebou mají ožehavé chebské derby, když se dnes, tedy v sobotu 19. října, postaví v 17 hodin na chebské umělce tamní Hvězdě. „Jedeme k derby s pokorou a chceme konečně zabodovat,“ poukázal Dolejš a pokračoval: „Umíráme na krásu, když se snažíme hrát útočný a krásný fotbal, ale tentokrát to musíme změnit.“

Viktoriáni navíc ztrácí v tabulce na Hvězdu pouhé dva body. „Hvězdu jsem párkrát viděl a má kvalitní tým, proto se musíme semknout a prolomit tak naši nepříznivou sérii a znovu se nastartovat. Nějaké změny v sestavě budou, tak doufám, že jen pozitivní a my předvedeme kvalitní výkon,“ dodal závěrem Dolejš k chebskému derby.

Nedbalý: V naší situaci nám nezbývá nic jiného než naplno bodovat

Před startem podzimní části Fortuna Divize A se navrátil ostřílený kanonýr František Nedbalý (na snímku) zpět do trikotu mariánskolázeňské Viktorie, kde tak patří k nejzkušenějším hráčům, navíc v pozici asistenta trenéra. Navíc je nejlepším střelcem Viktorie, když prozatím nasázel sedm branek. Na branky již třiačtyřicetiletého kanonýra budou Mariánské Lázně spoléhat i v dnešním derby na půdě chebské Hvězdy.

Po deseti odehraných kolech máte na svém kontě devět bodů, jak jste tedy s bodovým ziskem spokojeni?

Určitě panuje nespokojenost, bodů jsme mohli mít více.

Naposledy jste však ztratili důležité body v domácím prostředí, když jste nestačili na Petřín, kterému jste podlehli 2:4. Jak byste toto utkání hodnotil?

Bylo to utkání jako přes kopírák jako předešlé prohrané. Sráží nás obrovské individuální chyby. V tomto utkání jsme také poprvé propadli i herně.

Před sebou máte derby s chebskou Hvězdou, co od toho utkání očekáváte, navíc když se bude hrát o pověstných šest bodů?

V naší situaci nám nezbývá nic jiného než naplno bodovat. Ve stejné situaci je ale také Hvězda, proto očekávám derby plné osobních soubojů a bojovnost. Doufám také, že oba celky předvedou pohledný fotbal.

Během letní přípravy jste však s Hvězdou prohráli, může to sehrát roli právě v sobotním utkání, které se navíc bude hrát na umělé trávě, což pro vás jistě bude malá nevýhoda…

Ano, v přípravě jsme prohráli, ale to není vůbec žádné měřítko, jelikož soutěžní utkání je úplně něco jiného. Umělka? Může to být malá výhoda pro domácí celek, na druhou stranu podmínky jsou pro oba stejné. Vyrovnaly se s tím jiné týmy, tak věřím, že si poradíme i my.

Ilustrační foto
Divize uvidí bitvu o vládce Chebska