Už dlouho se v Chebu nesešlo na fotbale tolik lidí, jako v sobotu večer v hale Lokomotivy při Hvězdné exhibici. A kdo přišel, ten určitě nelitoval.

Název Hvězdná exhibice nebyl vůbec nadnesený. Během akce pořádané k pětatřicátému výročí historického postupu RH Cheb do první ligy a sedmdesátých narozenin internacionála Františka Plasse se to ve dvou zápasech hvězdami jen hemžilo.

Fanoušci v hale viděli nejdříve souboj hráčů do 50 let. V dresu týmu v modrých dresech se představili například dva vicemistři Evropy z roku 1996, kapitán Miroslav Kadlec a Michal Horňák.

Soupeřem jim bylo mužstvo v červených dresech, které oblékli například Martin Mülller, bývalý hráč Chebu, Plzně, Slavie či Příbrami, nebo František Veselý mladší či autor posledního prvoligového gólu v chebské dresu Miroslav Šebesta. Koučem týmu byl Jiří Kotrba.

Diváci v zápase, který skončil smírně 7:7, tleskali ukázkovým kombinačním akcím na jeden dotek či technickým kouskům fotbalistů. Některým ubyly vlasy a přibyly kilogramy, ale na palubovce dokazovali, že nic nezapomněli ze svého umění.

Ve druhém utkání proti sobě nastoupili rovněž v modrých a červených retro dresech Rudé hvězdy fotbalisté nad padesát let.

Červené dresy oblékli například internacionál František Plass, současný úspěšný kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý, bývalý reprezentant Vladimír Hruška nebo Zdeněk Koubek.

V modrých trikách se představili Ivan Bican, Josef Wunsch, Milan Svojtka či Róbert Kafka. Vzpomínky na historický postupový rok 1979 v hale ožily poté, co první a druhý gól modrých vstřelili Ivan Bican a Josef Wunsch, navlas stejně jako v památném kvalifikačním duelu s Frýdkem-Místkem. O výhře červených rozhodla lepší koncovka.

Zápas měl emotivní závěr. Moderátor vyzval diváky, kteří poslední dvě minuty zápasu připravili ovace ve stoje a potleskem ocenili výkony všech borců na palubovce.

Velký dík patří pořadatelům z FK Hvězda Cheb, kteří Hvězdnou exhibici zvládli na jedničku. Divákům v hale připravili i pestrý doprovodný program videa z historie na velkoplošné obrazovce, soutěž pro diváky či vystoupení míčového žongléra.

„Chtěli jsme připomenout slavnou éru chebského fotbalu a myslím si, že se nám to podle reakcí diváků i samotných účastníků podařilo. Věříme, že setkání s takovými osobnostmi zvýší motivaci našich mladých fotbalistů," uvedl Aleš Rolník, sportovní manažer FK Hvězda Cheb.