Hlavní pozornost fanoušků v Karlovarském kraji směřovala do Mariánských Lázní, kde se v derby představila Březová.

Hosté vstoupili do utkání více než dobře, již ve 3. minutě je poslal do vedení po centru Martince z pravé strany dobře naběhnutý Kursa. Do přestávky bylo ale vyrovnáno. Zákrok Šalouna na Lattische byl posouzen k velké nevoli hostí jako nedovolený a pískala se penalta, tu proměnil Sadílek 1:1.

Navíc v 57. minutě strhl vedení na domácí stranu Drahorád. „Vstup do druhého poločasu byl z naší strany, stejně jako do začátku utkání, dobrý, hráli jsme aktivně, snažili se tvořit hru, ale po ztrátě míče ve středu hřiště jsme inkasovali,“ přiblížil kouč Březové Petr Peterka. Spokojenější byl v této fázi derby trenér Mariánských Lázní Stanislav Purkart. „My jsme začali špatně, ale brzy jsme se z toho dostali, podařilo se nám vyrovnat a po přestávce vstřelit druhý gól. Vypadalo to, že utkání zvládneme,“ popsal.

Jenže v samotném závěru zápasu předvedla Březová parádní obrat. V 85. a potom v 90. minutě se trefil David Vaněček, a hosté tak zvrátili utkání zpět na svou stranu. „Měli jsme chuť s nepříznivým výsledkem něco udělat, vypracovali jsme si několik šancí, po perfektních přihrávkách Dana Martince David Vaněček dvakrát skóroval a zápas jsme už dotáhli do vítězného konce,“ radoval se Peterka.

Ten vyzdvihl výkon celého týmu v čele s Martincem, Vaněčkem, Šalounem a brankářem Štruncem.

Pro domácí byla ztráta bodů v posledních pěti minutách malým šokem. „Je to strašná škoda, jsme z toho zklamaní,“ přiznal Stanislav Purkart. Jeho tým chtěl zápas zvládnout za tři body, po taktických chybách ale přišel tvrdý knock-out.