Viktoria Mariánské Lázně zamíří do jižních Čech, kde se postaví celku TJ Malše Roudné. V Ostrově se pak půjde na derby a domácí jedenáctce budou vzdorovat karlovarští Buldoci.

Ostrov čeká další náročný zápas v cestě za záchranou. Na svém stadionu U pekárny bude hostit jednoho z aspirantů na postup do Fortuna České fotbalové ligy, karlovarské 1.FC. „Oba týmy se nacházejí na opačných pólech tabulky. My bojujeme o záchranu, Vary pak o postup, takže v tomto zápase budeme rádi za jakýkoliv bodový zisk,“ poukazoval ostrovský trenér Ivan Filip. Ostrov se tak může těšit opět na skvělou diváckou kulisu. „Uvidíme, kolik nakonec diváků na derby dorazí, ale věřím, že se bude pohybovat návštěva kolem 500. Doufám, že se duel odehraje opět ve skvělé atmosféře,“ dodal Filip.

Plný stadion by chtěl vidět i trenér 1. FC Karel Tichota. „Podzimní zápas ve Varech měl skvělou kulisu a hráči se těší, že to bude i tentokrát. Všichni jsme mnohem odhodlanější bojovat, když se fandí,“ přidává se Tichota s tím, že „efko“ bude chtít doma odčinit vysokou porážku z podzimního duelu ve Dvorech. Cíl Buldoků do utkání je jasný. „Ano, chceme uhrát tři body, ale je nám jasné, že to nebude jednoduché. Ostrov nechá na hřišti všechny síly a udělá maximum pro to, aby nás porazil. Derby nemá podle mě favorita,“ myslí si Tichota.

Paradoxně pomoci Ostrovu k záchraně mohou fotbalisté Viktorie Mariánské Lázně, kteří hrají s Malší Roudné. „To jsou čisté spekulace. My se soustředíme na náš vlastní výkon, a jak už jsem v minulosti řekl, my potřebujeme uhrát tři body k definitivní jistotě záchrany. Ano, pokusíme se o to hned v sobotu, a jestli to Ostrovu pomůže, tak to bude jenom dobře,“ doplnil své kolegy mariánskolázeňský trenér Stanislav Purkart.