Kdo na utkání dorazil, určitě nelitoval, mohl totiž zhlédnout pořádnou bitvu, protkanou gólovými příležitostmi, které však hráči bouchali pánubohu do oken, doslova. Šancí si vytvořily oba týmy na dvě utkání, přesto nakonec slavil hubenou výhru Ostrov, za nějž se tradičně trefil fotbalový nestor Martin Psohlavec, který svému týmu zajistil výhru 1:0.

„Po dvou zápasech s týmy z krajského přeboru nás čekal divizní tým. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Chtěli jsme vstoupit aktivně do utkání, což se nám podařilo. Byli jsme aktivní, dobře jsme vyplňovali prostory, vyhrávali vzdušné souboje a následně odražené balony. Což vedlo k tomu, že jsme se dostali do menšího tlaku,“ popisoval dění v prvním dějství, které v ochozech ostrovského stadionu zhlédla dvoustovka fanoušků, trenér Ostrova Jiří Štěpán.

V divizním derby v rámci Turnaje KKFS uspěl na svém hřišti Ostrov (v pruhovaném), který udolal Mariánské Lázně (ve žlutém) těsně 1:0.
Turnaj KKFS: Pět týmů i po druhém kole stoprocentních

A právě z tlaku vytěžili Ostrováci, jak se ukázalo později, jedinou branku derby. Pohlednou kombinační akci rozehrál v 18. minutě v šestnáctce Mariánských Lázní Martin Matoušek, který přistrčil balon Lukáši Jankovskému a jeho následný centr na kolenou poslal do sítě Viktorie hlavou Martin Psohlavec. „Nutno podotknout, že i soupeř se dostával do šancí, ale podržel nás brankář Süttö. Deset minut před koncem prvního poločasu se zranil Psohlavec, a museli jsme tak přeskupit řady. Soupeř toho využil a maličko nás zatlačil, ale tlak jsme ustáli,“ přidával Štěpán ještě k první pětačtyřicetiminutovce.

Po obrátce stran pak začala řádit na ostrovském pažitu Viktoria, která si vytvořila tlak a také několik šancí na srovnání, ale gól jim nebyl tentokrát souzený, i když při Ostrovu několikrát stáli doslova všichni svatí.

„Ve druhém poločase převzaly Mariánské Lázně otěže zápasu a byly více aktivní a nebezpečné. Jen díky skvělému výkonu našeho brankáře a s dávkou štěstí jsme neinkasovali,“ je si vědom ostrovský kouč.

V divizním derby v rámci Turnaje KKFS uspěl na svém hřišti Ostrov (v pruhovaném), který udolal Mariánské Lázně (ve žlutém) těsně 1:0.
Turnaj KKFS: Pět týmů i po druhém kole stoprocentních

„I my jsme se však dostali do několika šancí, které jsme neproměnili. Utkání jsme nakonec zvládli, a vyhráli tak 1:0. V závěru se na nás odrazil program minulého týdne, kdy jsme hráli sobota, středa, a maličko nám došly síly. Je však důležité, že jsme zápas zvládli a neinkasovali branku,“ dodal spokojeně k hodnocení divizního derby Jiří Štěpán.

FK Ostrov – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:0 (1:0). Branka: 18. Psohlavec Martin. Rozhodčí: Nehasil. ŽK: 2:1. Diváci: 200.

FK Ostrov: Süttö – Chomát, Stan, Matoušek, Dušek – Kobera – Bursík, Jankovský, Horváth, Fišer – Psohlavec (stř. Janda, Toth, Hron).

FC Viktoria Mariánské Lázně: Šmejkal – Ruda, Cinkanič, Prokš – Habart, Drahorád, Kořistka, Popovič, Pěček – Holub, Lattisch (stř. Jacko-Lysák, Šilhán, Holeček, Lukáš, Štěpán, Parák.