V rámci zimních galejí si totiž zpestří od 11 hodin tréninkový dril karlovarská Slavia, která si přizvala k přípravnému duelu mariánskolázeňskou Viktorii. „Pro nás je to pouze další přípravný zápas, navíc hráči mají za sebou náročný týden, takže do zápasu půjdeme z plné přípravy,“ krotil pozici favorita, kterou bude karlovarská Slavia v duelu s Mariánskými Lázněmi plnit, trenér Karel Tichota.

Viktoriáni si v zimní přípravě nevedou vůbec špatně, to neuniklo ani karlovarskému trenérovi. „Výsledky mají Mariánské Lázně v přípravě dobré a já věřím, že nás velmi dobře prověří,“ uznává výsledky soupeře Tichota. Trenér Slavie bude postrádat opět některé hráče, ale vše bere již s nadhledem. „Stejně to mají všechna mužstva, že je trápí zranění či nemoc. My tak máme možnost vyzkoušet další hráče, a navíc si vyzkoušíme další varianty v sestavě,“ hledal pozitiva v neúčasti zraněných či nemocných hráčů Tichota.

Slávisté mají před sebou přípravný duel, ve kterém se střetnou dva divizní zástupci, když do lázní zamíří Mariánské Lázně.Zdroj: Daniel Seifert

Sílu Karlových Varů uznává i soupeř z Mariánských Lázní. „Slavia má velmi dobré mužstvo, které nás prověří po všech stránkách. Navíc je aspirantem na postup do ČFL, což jí přeju,“ podotkl k soupeři mariánskolázeňský trenér Stanislav Purkart. Pod jeho taktovkou jeho družinu čekají poslední tři zápasy v rámci přípravy. „Přestávka se pomalu, ale jistě krátí a soutěž se kvapem blíží. Nás čekají poslední utkání, ve kterých už si chceme vyzkoušet poslední varianty a vše již soustředit na mistrovská utkání,“ přiblížil nejbližší plány Purkart.

Ten bude mít k dispozici oproti Varům kompletní kádr. „K utkání bychom měli být v kompletním složení, což čítá patnáct hráčů. Přednost v utkání dostanou méně vytížení hráči, ale samozřejmě že si zahrají všichni,“ přidal Purkart. A s jakým cílem pojedou viktoriáni do lázní? „Výsledky v přípravě nejsou důležité, ale každá výhra potěší,“ dodal Purkart.

47. ročník Karlův běh České spořitelny, tady druhý nejstarší závod v běhu na lyžích v Čechách, si připsal během dvou víkendových dnů do své historie hned několik nej.
Karlův běh? Ten okořenily účastí olympioničky Paulů či Sekyrová!