Hornoslavkovští hráči pod taktovkou trenéra Martina Bulíčka totiž ovládli z pozice nováčka podzimní část nejvyšší krajské třídy. „Do podzimní části jsme vstupovali s cílem hrát rychlý, kombinační fotbal, který se bude líbit našim skvělým fanouškům,“ ohlédl se zpátky před start sezony trenér Horního Slavkova Martin Bulíček a hned přidal: „Mým tajným přáním bylo skončit do 4. místa s minimální bodovou ztrátou na medailové pozice.“ O podzimní části, která byla v podání jeho fotbalové družiny více než úspěšná, jsme si s trenérem povídali.

Do nového ročníku jste z pozice nováčka naskočili velmi dobře, když jste první bodovou ztrátu zaznamenali až ve čtvrtém kole…
Začátek jsme měli skvělý, když z prvních tří kol jsme dosáhli na sedm bodů. Stále mě však mrzí zbytečná prohra s Březovou B po penaltovém rozstřelu. Prakticky nám pak uštědřil první prohru Merklín, kde jsme prohráli 0:3.

Po premiérové prohře jste však opět najeli na bodovou vlnu, kterou zastavil až Hroznětín…
Po prohře s Merklínem jsme se rychle oklepali a opět začali sbírat body, čímž jsme se pohybovali v nejvyšších patrech tabulky. Hroznětín? Pro mě to byl hodně ostudný zápas, kde jsme předvedli nejhorší výkon podzimu a zaslouženě prohráli 3:0. Dá se říci, že to byla klíčová chvíle podzimu, když jsem po utkání důrazně s hráči promluvil o tom, že bez poctivé práce, životosprávy to nepůjde a soupeři se sami porážet nebudou.

Prohra v Hroznětíně vás prakticky nastartovala k vysokým výhrám, kterých bylo v závěru soutěže celkem pět a které navíc znamenaly bonus v podobě titulu podzimního mistra soutěže…
Hráči šli do sebe a v následujících pěti zápasech jsme neztratili ani bod s úctyhodným skóre 26:2. Výsledkem bylo, že jsme se stali podzimním mistrem s náskokem čtyř bodů na druhou Březovou B, takže u nás zavládla velká euforie.

V čem tedy byla v podzimní části vaše síla a naopak, co vám dělalo problémy?
Naší obrovskou silou bylo a je naše hřiště, když jsme u nás naposledy prohráli utkání za tři body 16. října 2016. Z domácího pažitu jsme v první polovině soutěže značně profitovali, když jsme v sedmi utkáních dosáhli na šest výher a jeden nerozhodný výsledek. Naopak problémy nám dělala hřiště menších rozměrů a také horský vzduch, když jsme prohráli pouze na horách, a to v Merklíně a Hroznětíně.

Koho byste označil za nejlepšího hráče podzimní části?
Chtěl bych říci, že to byl dílčí úspěch všech hráčů a hlavně skvělé party, která velmi dobře funguje nejen na hřišti, ale i mimo něj. Neodpustím si však vyzdvihnout brankáře Martina Plačka, který patří k nejlepším gólmanům v Karlovarském kraji. Dále pak Tomáš Kubík, který je opravdovým lídrem kabiny a je mou pravou rukou. Opomenout bych nechtěl ani kapitána Jiřího Prágra, který každý zápas odvedl obrovské množství práce a na hřišti by nechal doslova život. Posledním je pak Daniel Deme, který v sedmnácti letech předváděl výkony minimálně divizní úrovně. Navíc se s jedenácti góly stal naším nejlepším střelcem, když se ve třech po sobě jdoucích utkáních mohl radovat ze vstřeleného hattricku, proto doufám, že o něj v zimní přestávce nepřijdeme. Na ostatních hráčích byla vidět obrovská chuť do fotbalu a nefalšovaná radost z vítězství, což je pro mě jako trenéra velmi pozitivní zjištění.

Podzim vám tedy vyšel nad očekávání, jaké budete mít cíle po zimní přestávce v jarní části?
Bylo by alibistické říkat, že se nechceme porvat o postup. Nyní po zisku půlmistra soutěže je to náš cíl, a proto mohu slíbit, že budeme v zimě tvrdě trénovat a uděláme vše, abychom tento cíl naplnili a do našeho města navrátili během dvou let krajský přebor.

Prágr: Velký dík patří skvělým fanouškům

Patřil k hlavním postavám hornoslavkovského Spartaku v podzimní části krajské I. A třídy. Kapitán Jiří Prágr notně přispěl svými výkony k titulu půlmistra soutěže v podání Horního Slavkova. Nastoupil ke třinácti zápasům, ve kterých odehrál 722 minut, vstřelil dvě branky a obdržel dvě žluté karty.

„Začátek podzimní části byl pro nás velice obtížný, jelikož z pozice nováčka soutěže jsme hráli příliš nervózně a to se také projevilo především v koncovce většiny hráčů,“ přemítal kapitán Jiří Prágr.

První duel, který se nesl v duchu derby nováčků, Horní Slavkov vyhrál, když pokořil Loket 2:0. „Druhý zápas, který jsme hráli na domácím hřišti, se nám nepovedl, svou roli sehrála nervozita a také jsme se celé utkání trápili. Nakonec z toho byla dělba bodů s Březovou B, která poté ovládla i penaltový rozstřel,“ smutně poznamenal k nepovedené domácí premiéře Prágr.

První prohru v soutěži 0:2 museli skousnout hráči Horního Slavkova v Merklíně. „Naše první zaškobrtnutí přišlo na půdě Merklína, kde jsme se sešli ne v úplně ideální sestavě a soupeř nás překvapil svojí bojovností a odhodlaností si urvat doma body, a to bylo rozhodující,“ míní Prágr. Horní Slavkov poté najel na vítěznou vlnu, kterou překazil další tým z hor, Hroznětín. „Po prohře v Merklíně jsme se měli ponaučit, ale bohužel, když nás takhle překvapili i fotbalisté v sousedním Hroznětíně, a to už jsme si museli něco říct, aby to tak nešlo dál,“ zlobil se kapitán Horního Slavkova.

Zbytek podzimní části však byl v režii týmu ze Sokolovska již fotbalovou labutí písní, když slavil jednu výhru za druhou. „Zbytek sezóny jsme odehráli nekompromisně jak na domácím hřišti, kde nás mimochodem za celou sezónu nikdo o tři body neobral, tak na hřišti soupeřů, kde jsme rozdávali plno gólů,“ s úsměvem popisoval znovuzrození Prágr.

Důležitou výhru zaznamenal Horní Slavkov v závěrečném kole, když si vyšlápl na Novou Roli. „Pro nás toto utkání bylo důležité, jelikož nám Nová Role dýchala v tabulce na záda a díky výhře jsme se od ní odtrhli, a nejen to. Jelikož Březová B venku podlehla Lokti, tak jsme se mohli posunout až na samé čelo tabulky,“ vypočítával Prágr.

Horní Slavkov z pozice nováčka tak opanoval první část soutěže, kdy se mohl radovat z titulu podzimního mistra. „Tento výsledek není zásluhou jednotlivců, kteří by se ale v našem týmu našli, nýbrž celého týmu, který táhne za jeden provaz ať už na hřišti, tak i mimo něj,“ poukazoval Prágr. Horní Slavkov však vsázel především v domácím prostředí na své fanoušky. „Rád bych poděkoval realizačnímu týmu, který dělal v průběhu podzimní části maximum pro to, aby slavkovský fotbal fungoval tak, jak má, a aby se hlavně líbil skvělým slavkovským fanouškům, kterým také patří velký dík od celého týmu za důvěru v nás,“ uzavřel závěrem Prágr.