„Jsme zklamaní,“ načal své fotbalové hodnocení po neúspěšné tečce za první polovinou divizní soutěže kapitán Viktorie Michal Drahorád.

A ví, o čem mluví. Doslova. „První poločas byl zcela v naší režii. Drželi jsme balon, dobře kombinovali, hráli jsme po zemi a soupeře takřka do ničeho nepustili,“ vracel se k prvnímu poločasu Drahorád.

Jenže během něj Viktoria i přes svou herní převahu inkasovala. „Z ojedinělé šance domácích ale nejprve pomezní zvedl při akci Čížové praporek pro ofsajd a následně jej dal dolů pro mrtvý ofsajd. Bylo to takové smolné, stopeři přestali hrát v reakci na pomezního, ale branka platila a prohrávali jsme 0:1,“ vracel se k důležitému okamžiku prvního poločasu kapitán Viktorie.

I přes nepříznivý stav šli do druhého poločasu hráči Mariánských Lázní s jasným cílem, obrátit vývoj duelu ve svůj prospěch.

„To byl náš cíl ve druhém poločase, otočit to v náš prospěch, jelikož soupeř byl více než hratelný,“ připomněl cíl pro druhou pětačtyřicetiminutovku Drahorád. Vše se však minulo účinkem. Doslova.

„Zaspali jsme prvních pět minut, kdy si Čížová vytvořila tři tutovky, čtvrtou již pak gólově zužitkovala, byl to náš totální kolaps,“ smutně poznamenal Drahorád. Viktoriáni sice prohrávali 0:2, přesto stále věřili v bodový zisk. „Sice jsme se snažili o vyrovnání, ale do žádné vyložené šance jsme se již nedostali,“ podotkl k dalšímu průběhu Drahorád.

Pro barvy Viktorie však bylo ještě hůře. V 75. minutě zamířil po dvou žlutých kartách předčasně pod sprchy František Nedbalý a Čížová nabídnutou přesilovku zužitkovala o dvě minuty později, když v 77. minutě vedla již o tři branky.

„Hřebíčkem do rakve bylo vyloučení Franty Nedbalého, jelikož otáčet zápas v deseti proti Čížové je těžké,“ míní Drahorád.

V závěru zápasu se přece jen Mariánské Lázně branky dočkaly, když se v 88. minutě prosadil Jan Prokš, který tak kosmeticky upravil ukazatel skóre do konečné podoby.

„Byla to velká škoda, zápas jsme měli dobře rozehraný, byli jsme lepším týmem, měli více ze hry, přesto jsme prohráli. Chtěli jsme za podzimem udělat bodovou tečku, ale bohužel se nám to nepodařilo,“ dodal k utkání Drahorád.

Viktoria tak přezimuje v tabulce Fortuna Divize A s devatenácti body na třinácté příčce.

Devět cenných medailí si připsaly na konto naděje františkolázeňského karate v rámci Pražského poháru.
Karatistům z Frantovek to cinkalo v Praze ostošest