Proti čtvrtečnímu utkání Evropské ligy s Luganem udělal trenér Pavel Vrba dvě změny. Do branky se vrátil Matúš Kozáčik a role podhrotového hráče se ujal kapitán Daniel Kolář.

Už v 5. minutě zastavil v šestnáctce Jugas Krmenčíka, ale rozhodčí Příhoda penaltu nenařídil. Hosté zahrozili v 11. minutě Škodou, jehož střelu na zadní tyč Kozáčik chytil. Agilní Krmenčík v polovině první půle hlavičkoval jen do boční sítě po jednom z plzeňských rohů. Kuriózní okamžik přinesla 27. Minuta, kdy stoper Jugas vracel míč Laštůvkovi, který stál mimo branku a jen tak tak zabránil, aby balon skončil ve slávistické síti.

Po přestávce plzeňská obrana zaspala při Škodově pumelici mimo tyče. Mohlo platit nedáš, dostaneš – to když se Řezník uvolnil na pravé straně a jeho centr usměrnil Krmenčík hlavičkou těsně vedle pravé tyče slávistické branky. V 69. minutě se střídající Martin Zeman u postranní čáry zbavil Sobola a ranou k tyči protáhl Laštůvku. Od té doby se hrál fotbal nahoru dolů. Kopicova střela mířila o pár centimetrů mimo branku. Viktoria se dočkala v 79. minutě, kdy z osmnácti metrů napřáhl Kolář a střela skončila v šibenici Laštůvkovy branky – 1:0.

Centry Slavie Praha pak mířily buď nad branku, nebo je pochytal skvělý Kozáčik. Viktoria vedení 1:0 udržela a prodloužila ligovou neporazitelnost na 13 zápasů. 

Viktorka v neděli porazila pražskou Slavii.Jediný gól utkání dal Kolář.Zdroj: Deník / Říský Milan

Hlasy trenérů - Pavel Vrba (Viktoria): „Viděli jsme na poměry české ligy nadstandardní utkání, které snese vysoké měřítko. Chci pochválit Slavii, která odehrála v Plzni velmi dobré utkání. My byli v zápase šťastnějším mužstvem. To, že jsme porazili Slavii, je pro nás obrovský úspěch. Chci poděkovat svým hráčů, že utkání zvládli takovým stylem. Myslím, že co se týká defenzivy, byl to z naší strany nejlépe zvládnutý zápas od začátku sezony. Dobrou organizací hry jsme soupeře nepouštěli Slavii do šancí, byli jsme tak dlouho trpěliví, až jsme dali gól a zápas tím vyhráli. Máme náskok třináct bodů na Olomouc a čtrnáct na Slavii, ale mluvit v této chvíli o tom, že máme titul v kapse, je nesmysl. Je za námi jen třináct kol a hraje se ještě o 41 bodů.“

Jaroslav Šilhavý (Slavia): „Bylo to velmi dobré utkání na těžkém terénu, i když se špatným výsledkem pro nás. Plzeň byla ve finální fázi lepší než my, naše řešení ve stejných situacích bylo mnohdy komplikované. S možnostmi, které jsme měli, jsme naložili špatně. Chtěli jsme vyhrát, nechtěli jsme remízu, ale dostali jsme laciný gól a prohráli jsme. Náš závěrečný nápor přišel vniveč. Plzeň odehrála závěr zápasu velmi dobře takticky. Teoreticky se dá náskok čtrnácti bodů dohnat, ale prakticky to nevidím, to by musela Plzeň zkolabovat, aby náskok ztratila. 

Poločas: 0:0. Branky: 79. Kolář. Diváci: 11640 (vyprodáno).

FC Viktoria Plzeň – Kozáčik – Řezník, Hejda ,Hájek, Limberský – Petržela (62. Zeman), Hrošovský, Hořava (84. Živulić), Kolář, Kopic – Krmenčík (88. Řezníček).

SK Slavia Praha – Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Zmrhal (60. Sýkora), Hušbauer, Ngadeu, Rotaň (71. Stoch), Van Buren (79. Necid) – Škoda.