V nezvyklou dobu, na nezvyklém místě se odehrálo derby krajského přeboru Karlovarského kraje v kopané mužů. Duel mezi Hvězdou Cheb a Viktorií Mariánské Lázně se totiž odehrál v nedělních dopoledních hodinách na umělé trávě FC Cheb.

Hvězda Cheb              4

Viktoria M. Lázně       2

po poločase 3:2

Ta přinesla více štěstí domácímu týmu, který tak přerušil Viktorii její desetizápasovou sérii vítězství v řadě. Nejvíc se o to zasloužil nejzkušenější hráč na hřišti Radek Čížek z Chebu, který překonal mariánskolázeňského gólmana Šmejkala hned třikrát!

„Podali jsme mdlý výkon. Soupeř z Mariánských Lázní byl zřejmě lepší, důraznější, rychlejší a živější, proto si myslím, že i přesto, že mám samozřejmě z vítězství radost, to byl spíš remízový zápas,“ domnívá se Milan Kolouch, trenér chebského týmu.

„Někteří hráči nepodali optimální výkon, jistě mají na víc. Přesto musím mužstvo jako celek pochválit za tříbodový zisk, který by mu mohl v dalších zápasech pomoci k větší psychické pohodě. Tým Mariánských Lázní má mladý tým, který má určitě budoucnost,“ složil poklonu Viktorii Kolouch.

To na straně Mariánských Lázní tolik euforie nebylo. Jednak přišly o prodloužení úctyhodné série a jednak i o možnost alespoň na týden vést krajský přebor. Vedoucí Toužim totiž padla ve Žluticích.

„Myslím, že soupeř vytěžil z minima maximum. My jsme si vytvořili minimálně pět gólovek, ale klukům v koncovce chyběla větší rozvaha a klid. Jednou ta série musela skončit, nyní je třeba myslet už na další zápas. Bude třeba zapracovat na proměňování šancí, které nás v derby s Chebem zklamalo. Radek Čížek mě nijak nepřekvapil, znám ho ještě z ligy a kluky jsem varoval, že nesmí faulovat před pokutovým územím, protože Radek má skvělou kopací techniku a z této vzdálenosti to umí. To se také vyplnilo,“ uvedl po zápase Michal Drahorád, trenér Viktorie Mariánské Lázně.