První jarní kolo krajského přeboru přineslo barvám chebského okresu hned dvě vítězství. To první zaznamenalo mužstvo Viktorie Mariánské Lázně, které na domácím trávníku porazilo celek Chyší 3:2. O druhý tříbodový zisk se postaral fotbalový tým Hvězdy Cheb, který zvítězil na umělém trávníku v Sokolově nad Horním Slavkovem 1:0.

V první dvacetiminutovce úvodního poločasu se hostující tým seznamoval s úzkým hřištěm. Poté převzal iniciativu a vypracoval si nejméně tři gólové příležitosti. Hrálo se prakticky na jednu branku a do vedení se dostali Chebští ve 40. minutě, kdy po centru a následné skrumáži před slavkovskou svatyní se trefil chebský kanonýr Hudeček – 0:1.

Horní Slavkov          0

Hvězda Cheb           1

po poločase 0:1

Ve druhém poločase hosté očekávali ze strany domácích nápor, ale ten se nedostavil. Kromě několika brejků Slavkovští nic nevymysleli. A tak to byli opět hosté, kteří byli aktivnější, dostali se do několika rychlých protiútoků, ale v koncovce byli příliš zbrklí, a tak se do konce zápasu už na skóre nic nezměnilo.

Chebským se tak povedl úvod jarní části soutěže a po zásluze si ze Sokolova odvezli výhru.

„Kluky musím pochválit. Sehráli kvalitní zápas, předvedli kolektivní výkon, škoda jen neproměněných šancí, kdy jim v koncovce scházelo více klidu. Je to pro nás velmi cenné vítězství, obzvlášť když se jedná o úvodní zápas jara. Výhru považuji za zaslouženou,“ uvedl po střetnutí Milan Kolouch, trenér Hvězdy Cheb, jemuž se dostavilo k utkání šestnáct hráčů. „Všichni, kteří byli do zápasu nominováni, si odehráli své. Sestava se blížila k té optimální,“ prozradil kouč.

Další střetnutí odehrají Chebští v neděli 18. března od 11 hodin na umělém trávníku FC Cheb, kdy se v derby utkají s Viktorií Mariánské Lázně, druhým celkem tabulky krajského přeboru mužů.