„V loňské sezoně jsme v domácím prostředí vyhráli až na jedno utkání všechna, ale venku jsme nemohli zavadit o bod. V letošní sezoně to však máme naopak,“ narážel mariánskolázeňský trenér Stanislav Purkart na rčení, že fotbal nemá logiku. O víkendu toto rčení jeho hráči naplnili do puntíku, když v předešlém kole ztratili doslova za minutu dvanáct vyhrané utkání v derby s Březovou, které mělo hořkou příchuť porážky. Na hřišti Soběslavi to však byla opět jiná písnička, výherní.

„Věřili jsme, že bychom mohli vyhrát, to se podařilo. Navíc jsme udělali dvě změny a povedlo se to,“ narážel kouč na výhru 3:1, kterou si viktoriáni nakonec odvezli. Na půdě soupeře otevřel skóre ve 28. minutě přesnou ranou Vladimír Kafka. Ve 33. minutě pak Mariánské Lázně vedly již dvoubrankovým rozdílem, když se do statistik zapsal úspěšný střelec Matěj Kravar.

„Taktika byla jasná, hrát ze zabezpečené obrany na rychlé brejky, z čehož jsme vytěžili dvě branky,“ pochvaloval si Purkart.
Tomu však sebral úsměv z tváře ve 45. minutě kontaktní brankou soběslavský Filip Vaněk.

„Opět jsme nesplnili to, co jsme si řekli, že máme problém po našich standardních situacích se rychle vrátit, a opět jsme na to gólově doplatili, navíc to soupeře nastartovalo,“ smutně poznamenal k důležitému momentu Purkart.

Po změně stran však hráči Viktorie přidali třetí branku, o kterou se zasloužil Patrik Kavalír, který jí tak navrátil dvoubrankové vedení. „Nepochopitelně jsme dobře odehráli pouze první čtvrthodinku druhého poločasu, pak jsme nechali další půlhodinu iniciativu Soběslavi,“ zlobil se mariánskolázeňský trenér. Do konce zápasu se již nic podstatného nezměnilo, a Mariánské Lázně tak dosáhly na sedmou výhru v divizní soutěži. „Jsme za vítězství moc rádi, bylo hodně důležité. Navíc v tabulce na hřištích soupeřů nám patří druhé místo, což je také dobrý počin,“ dodal Purkart.

Soběslav – Viktoria M. Lázně 1:3 (1:2). Branky: 45. Vaněk – 28. Kafka, 33. Kravar, 50. Kavalír. Rozhodčí: Šlajs – Mudra, Pastyřík. ŽK: 3:3. Diváci: 150.
M. Lázně: Šmejkal – Kafka (76. Forman), Denk, Kravar, Kavalír, Sadílek, Drahorád, Lattisch (90. Maule), Holub, Kabelák (83. Šilhán), Lukáš. Trenér: Purkart.