Na svém stadionu urvali cenný skalp rakovnického SK, který smázli v poměru 6:0. „Po třech prohrách za sebou jsme už byli trochu pod tlakem, věděli jsme, že pokud domácí zápas s Rakovníkem nezvládneme, mohla by na nás padnout deka,“ poukazoval na úvod mariánskolázeňský kapitán Michal Drahorád.

Tentokrát to však byli jiní viktoriáni. Nebyli fotbalově nudní, běhali, bojovali a k tomu přidali potřebné góly. „Trenér udělal několik změn a nabádal nás, abychom hned od začátku hráli aktivně. To se nám také podařilo a hned od prvních minut jsme na Rakovník vlítli, a hotovo mohlo být už po deseti minutách, kdy jsme hned zahodili tři tutovky,“ narážel Drahorád na nešvar, který jeho tým během jarní části pronásleduje.

Jenže Mariánské Lázně tentokrát gólově nepropadly, spíše naopak. „Naštěstí náš tlak sílil a do poločasu stihli vsítit důležité branky Nedbalý, Holub a Kabelák. To nás hodně uklidnilo,“ culil se nad třemi góly svých spoluhráčů kapitán Viktorie. V gólovém podání však pokračovali svěřenci trenéra Stanislava Purkarta i po změně stran. „Nenechali jsme se gólovým náskokem uspokojit. Trenér nás stále nabádal, abychom nezalezli a nepřestali hrát, což se nám povedlo,“ pochvaloval si Drahorád. Právě on měl na svědomí čtvrtý úspěch Viktorie.

„Na 4:0 jsem vsítil já, a pak přidali branky ještě Lopata po rohovém kopu a nakonec i Kravar,“ narážel na další úspěšné střelce utkání Drahorád. Mariánské Lázně tak daly zapomenout na tři prohry v řadě za sebou, když si připsaly na konto dvanáctou výhru v soutěži, a i nadále tak pokukují v tabulce na medailové posty. „Myslím si, že to bylo nejpovedenější utkání jara i celého dosavadního ročníku, určitě se budeme chtít od tohoto výkonu odpíchnout dál,“ přeje si závěrem Drahorád.

HC Energie (v zeleném) hostila Rytíře z Kladna
FOTO: HC Energie potřebuje uhrát ještě jeden bodík