Po zimní přestávce se na fotbalové trávníky opět vrací Coca-Cola Školský pohár 2013. Do jarní části nastupuje 628 školních týmů, aby se utkaly o zcela novou exkluzivní cenu pro vítěze! Šampioni a šampionky letošního turnaje vyrazí na tři dny do Turína. Zde si prohlédnou stadion slavného Juventusu, potrénují s jeho trenéry a osobně se setkají s hvězdami italské Serie A.

Téměř deset tisíc hráčů a hráček ze základních škol a osmiletých gymnázií po celé České republice se od 18. března zapojí do jarní části turnaje Coca-Cola Školský pohár 2013. 512 chlapeckých a 116 dívčích týmů se utká o možnost prožít okamžiky, na které se nezapomíná. „Na poslední chvíli se nám podařilo zajistit pro vítěze a vítězky turnaje Coca-Cola Školský pohár 2013 opravdu unikátní cenu. Podívat se do zákulisí stadionu Juventusu Turín se nepodaří jen tak každému. A setkat se osobně s hvězdnými hráči tohoto celku, to bude pro mnohé mladé fotbalisty a fotbalistky zážitek na celý život. Třešničkou na dortu pak bude trénink pod vedením uznávaného trenéra Antonia Conteho. Takže myslím, že motivace pro všechny účastníky turnaje je opět obrovská. Zároveň věřím, že nezapomenutelné zážitky si odnesou nejen vítězové, ale všichni účastníci turnaje, kterým tímto přeji hodně sportovního štěstí," uvedl manažer projektu Coca-Cola Školský pohár 2013 Jakub Will Loos.

O tom, kdo pozvedne nad hlavu pohár pro vítěze a přebere hlavní výhru, se rozhodne 19. 20. června 2013 na mistrovství České republiky, finálovém turnaji osmi nejlepších týmů z obou turnajů chlapeckého a dívčího. Finálových klání se účastní i ambasador projektu Jan Koller.

(hub)