V uplynulém ročníku krajského přeboru si svěřenci Miroslava Šebesty zajistili zaslouženě postup do čtvrté nejvyšší fotbalové soutěže Česka, tedy divize, když vyhráli přebor bez větších problémů stylem start – cíl.

Nejen o tom jsme si s trenérem Hvězdy Cheb Miroslavem Šebestou, kterému kryje záda na lavičce asistent Petar Aleksič, povídali.

Jak byste hodnotil s odstupem času úspěšnou postupovou sezonu?

Postupová sezona byla z naší strany výsledkově nadprůměrná. V krajském přeboru jsme složili nadstandardně dobrý kádr, hlavně nejen po sportovní, ale také po lidské stránce. Kabina držela při sobě, což se projevilo také na našich výsledcích. Kluci mě naštvali pouze v posledním zápase v Horním Slavkově, ale hned na závěrečné rozlučce jsem jim odpustil (úsměv).

Jaké jste zaznamenal ohlasy po postupu do divize?

Rozdělil bych to na dva tábory. Jedni říkají, že jsme postoupili zcela zaslouženě, rozdílem třídy, a že jsme hráli i pohledný fotbal, a přejí nám hodně štěstí v divizní soutěži. Druzí viděli naši kvalitu v krajském přeboru, ale nezdrží se hlášek, že za rok budeme zase zpět v krajském přeboru. Takovým bych vzkázal jediné, že je to možné, ale my jsme si divizi vykopali, chceme ji hrát, a jestli divizi v Chebu zachráníme, uvidíme časem. Nejhorší jsou lidé, kteří se nikdy neposunuli výše, ale mluví negativně.

Před startem divizní soutěže jste udrželi víceméně kádr pohromadě, jak jste tedy spokojený s kvalitou mužstva?

Důležité pro nadcházející divizní sezonu bylo udržení klíčových hráčů v mužstvu. Jsem rád, že se Tomáš Bauer, Jiří Bertelman, Lukáš Komberec, Zdeněk Sláma, ale i jiní rozhodli ve Hvězdě i nadále pokračovat. V kvalitu našeho mužstva věřím a chtěl jsem, aby si kluci, kteří si postup do divize vykopali, také zahráli, a nechtěl jsem přivádět například šest nových hráčů. Mužstvo jsme doplnili pouze o dva chebské hráče, a to Jiřího Hucla, který přišel z Františkových Lázních a v mládežnických kategoriích vyrůstal v Chebu. To samé platí i o Kubovi Andělovi, kterého jsme již trénovali s Petarem před lety v dorostu. Měli jsme zájem ještě o jednoho hráče, ale ten se rozhodl zůstat v mužstvu, kde působí.

S jakými cíli tedy budete vstupovat do divizní soutěže?

To už napsala naše nová akvizice Jakub Anděl. Chceme prolétnout divizí a zajistit si postup do ČFL co nejdříve (smích). Ne, samozřejmě chceme v Chebu divizi zachránit a hrát pohledný fotbal.

Letní přestávka je podstatně kratší, než tomu bylo, když jste hráli krajský přebor, jak tedy probíhá?

První dva týdny přípravy trénujeme čtyřikrát týdně a o víkendu máme na programu vždy jedno přátelské utkání. Poté najedeme na klasický třítréninkový model. Během přípravy nás čeká několik kvalitních utkání a generálku pak obstará předkolo Mol Cupu, ve kterém přivítáme Zbuzany.

Premiéra na Balatonu vynesla Kopfsteinovi devátou příčku.
Premiéra na Balatonu vynesla Kopfsteinovi devátou příčku