Po postupové euforii však nastal čas na letní dril. Ten odstartovali sešívaní již včera na dalovickém stadionu.

„První trénink byl takový seznamovací, když hráči absolvovali na hřišti devadesát minut, ale s postupem času budeme přidávat,“ s úsměvem vysvětlil trenér Slavie Karel Tichota.

Pod jeho taktovkou budou slávisté polykat do konce července náročné tréninkové dávky vesměs na stadionu dalovické Čechie, poté se přesunou do domácího prostředí do Drahovic. „První dva týdny budou zaměřeny na kondici a nabírání síly, ale vše bude na hřišti s balonem. Poté se zaměříme na souhru a takticko-technické věci, ale menší výhoda je, že tým zůstal vesměs pohromadě,“ míní Tichota.

Karlovarské fotbalisty však čeká náročná soutěž, to ví i Tichota. „Víme, že ČFL bude hodně náročná, ale doufám, že se na ni velmi dobře připravíme,“ přeje si karlovarský kormidelník. Kádr doznal během fotbalové přestávky několika změn.

Velkou ztrátou pro karlovarský klub bude odchod nejlepšího střelce Martina Psohlavce, který má namířeno do Německa, stejnou cestou se vydá i Petr Němec. K dispozici trenérovi nebude ani Michal Királiy, který zamíří ke studiu do Španělska, a také brankář Daniel Strnad, který bude pracovně v zahraničí. „Na zkoušku přijdou viktoriáni Matyáš Šampalík, Martin Suchý a Tomáš Vilček. Dále se z Plzně vrátí náš odchovanec Adam Němec. Z Teplic pak Václav Veleta a taktéž z Teplic pak odchovanec Chodova Ondřej Frána. Ze Sokolova pak Ludvík Tůma a Ondřej Shorný.

K tomu ještě zapojíme do přípravy naše tři dorostence,“ odtajnil případné posily pro třetiligovou sezonu Tichota.

Varský tým nebude vůbec zahálet. Po třech tréninkových jednotkách se totiž vydá již tento pátek k prvnímu přípravnému utkání na půdu druholigového Ústí nad Labem.

„Pro nás to bude první utkání v rámci přípravy, zatímco pro Ústí to bude generálka před startem druhé fotbalové ligy. Bude to pro nás náročný duel, ale bereme ho jako velmi dobrou přípravu,“ dodal k prvnímu utkání trenér Slavie. Přípravný zápas začne v pátek 13. července od 18.00 hodin na stadionu v Ústí nad Labem.