V minulé sezoně si Východočeši odskočili znovu vyzkoušet naši nejvyšší soutěž a po odehraném ročníku se opět vrátili zpět do druhé ligy. Tady zatím žádné oslnivé výsledky nepředvádějí, Hradci patří až osmé místo, doma z pěti zápasů vyhrál tři. Čtyři utkání už čekají Východočeši na výhru. „Povinnost jim velí doma vyhrát. Chtějí postoupit zpátky, zatím se jim to nedaří potvrzovat. Hráči tam ale kvalitu mají, budu věřit, že jim současné výsledky ještě chvíli vydrží,“ říká s úsměvem trenér Baníku Pavel Horváth.

A Sokolov? Tomu to nejde zatím hlavně před svými fanoušky. „Naše domácí zápasy nejsou dobré, snažíme se na tom stále pracovat. Některé výsledky jsou pro nás až kruté, sráží nás ale individuální chyby,“ popisuje trenér Sokolova.

Venku je to ale jiný Baník, mladé mužstvo, zdá se, hraje na trávnících soupeřů ve větší psychické pohodě. „Uvidíme, s čím na nás Hradec vyrukuje. Já věřím tomu, že jsme schopni něco uhrát i tam. Dáme dohromady všechny síly a pojedeme si pro nějaké body,“ hlásí odhodlaně Horváth.

Kromě stopera Tůmy, který laboruje s nataženým svalem, bude mít kouč Baníku k dispozici celý kádr, zřejmě včetně v minulém zápase zraněného Končala.

Pod hradeckými „lízátky“ se hraje v sobotu v 16.00.