Více než pět stovek promrzlých diváků tak mohlo odcházet ze sokolovského stadionu spokojeno. Baník doputoval po nedobrém startu do soutěže na sedmou příčku.

Duel s Ústím měl rychlý začátek. Chybu hostí využil již v 6. minutě kapitán Glaser, zatáhl míč až před šestnáctku a míč předložil Přeučilovi, který ho uklidil do poloprázdné branky 1:0.

Po poměrně vyrovnané pasáži, kdy Severočeši nastřelili tyčku sokolovské branky a aktivní domácí pro změnu břevno hostí, využil Kosak dalšího zaváhání „army“, došel až před brankáře Kotěru a střelou mezi nohy zvýšil ve 37. minutě na 2:0.

„První poločas byl z naší strany herně slušný, ale naše hrubé individuální chyby prostě domácí ztrestali a dostali se do dvougólového vedení,“ konstatoval ústecký kouč Aleš Křeček. „Chyby soupeře nám pomohly. My jsme v podstatě do sezony vstoupili podobným stylem, jako se tady dneska prezentovalo Ústí. Chtěli jsme hrát fotbal na hranici velkého rizika, což tady ústečtí obránci nezvládli,“ přidal se k hodnocení prvního poločasu trenér Sokolova Pavel Horváth.

Po přestávce již domácí úspěšně hospodařili s dvougólovým náskokem. Ten v 63. minutě ještě pojistil svou druhou brankou v utkání Přeučil, po asistenci Kosaka 3:0. „Ve druhém poločase si to domácí v klidu pohlídali. Snažili jsme se tam ještě jedním střídáním oživit naši hru směrem dopředu, ale dostali jsme třetí gól a zápas se potom v podstatě jenom dohrával,“ popsal popřestávkové dění trenér Ústí nad Labem. „Z našeho pohledu to byl, v uvozovkách, pohodový zápas. Ústí mělo v některých fázích zápasu míč pod kontrolou, ale byli jsme tam dobře připravení, dobře postavení,“ pochvaloval si Pavel Horváth, který ale vzápětí upozornil také na nedostatky. „Máme samozřejmě stále na čem pracovat, chyby tam z naší strany byly.“

Zisk tří bodů Pavel Horváth samozřejmě kvitoval. „Já jsem hrozně spokojený s tím, že jsme nedostali posledních pět zápasů gól, a dneska jsme byli navíc úspěšní i v koncovce. Mohli jsme přidat ještě víc branek, ale na druhou stranu musíme být pokorní. Výhru bereme strašně moc, jsme šťastní,“ uvedl.