A znovu pod trenérem Pavlem Vrbou. „Asi má dobrou karmu,“ usmíval se po utkání Milan Petržela, který dal vítězný gól Viktorie. „Chtěli jsme postoupit, takže spokojenost a převládají příjemné pocity,“ říkal Petržela, jeden z nejlepších hráčů Plzně.

Viktorii pomohl i výsledek souběžně hraného mače mezi Luganem a Beer Ševou (1:0 pro Lugano). „Spoléhali jsme na to, že Beer Ševa v Luganu ztratí. Na nás pak bylo vyhrát nad FCSB. Výsledek z Lugana jsem zjišťoval až po konci našeho zápasu,“ přiznal krajní záložník Viktorie. Protivníka pro jarní vyřazovací boje play-off EL nemá ještě vybraného. „Nevím, jací soupeři už postoupili,“ odpověděl Petržela.

Čtyřiatřicetiletého fotbalistu Viktorie těší, že Plzeň rozhodla o svém postupu kolo před koncem základní skupiny. „Jsme rádi, že už můžeme být v klidu, ale do Izraele pojedeme vyhrát,“ slíbil Petržela. Podle něj viktoriáni zůstávali v klidu i po bezbrankovém poločasu, v němž Plzeň zahazovala jednu šanci za druhou. „Trenér nám říkal, abychom pokračovali v tom, co hrajeme a že tam něco spadne. Což se po přestávce potvrdilo,“ těšilo Petrželu.

Byl to právě Milan Petržela, kdo ve 49. minutě otevřel skóre zápasu po přesné nahrávce Patrika Hrošovského. „Dal jsem gól, takže to beru pozitivně. Na hřišti jsem od střílení branek a nahrávek na ně. Hlavně jsem rád, že jsme to zvládli jako mužstvo a postoupili jsme. Od začátku jsme si šli za vítězstvím, měli jsme tlak do vápna a vytvářeli jsme si šance,“ povídal Petržela.

Bukurešť přijela do Plzně už s postupem v kapse. Podle toho vypadala i její sestava. „I když nepostavili tři hráče základní sestavy, tak je to stále nepříjemný soupeř a na hřišti má kvalitní fotbalisty. Když jsme jim dali trochu prostoru, tak si vytvořili šance,“ respektoval soupeře Petržela.

Na počtvrté už to fotbalistům plzeňské Viktorie proti FC Sport Bukurešť (FCSB) vyšlo a postoupili do jarního play-off Evropské ligy.
Viktoria porazila Bukurešť 2:0 a postoupila do jarního play-off Evropské ligy