Zimní počasí neodradilo zhruba tisícovku fanoušků od návštěvy úvodního přátelského duelu Viktorie Plzeň před jarní částí sezony. V nedělním dopoledním utkání s třetiligovým Ústím nad Orlicí viděli tři góly, všechny vstřelili fotbalisté Viktorie. Na začátku mače skóroval Petržela, půl hodiny před koncem zvyšoval Kolář a výhru 3:0 pečetil sedm minut před koncem Krmenčík.

„Hráli jsme po měsíční pauze. Aktivita a mezihra byla vcelku dobrá. V koncovce jsme mohli být důraznější, ale na druhou stranu soupeř odehrál velice zajímavé utkání a byl dobře organizovaný. Pokud bychom vstřelili více gólů, byl bych spokojenější,“ hodnotil zápas trenér Viktorie Pavel Vrba.

V úvodním přátelském utkání porazila Viktorie Ústí nad Orlicí 3:0.Zdroj: Deník / VAIZ Zdeněk

Kromě marodů a brankářů Kozáčika a Hrušky vyzkoušel plzeňský kouč kompletní kádr. První poločas Viktoria nastoupila se třemi obránci. „Přemýšleli jsme delší dobu o tom. Teď je čas to vyzkoušet a je to i varianta podle toho, jaké hráče máme momentálně k dispozici, protože nechceme, aby někteří hráli na jiných postech než jsou zvyklí,“ vysvětlil Vrba.

Trenér Vrba na tiskové konferenci.
Trenér Vrba: Titul a Liga mistrů? Náš sen i cíl

Ten litoval dvou neproměněných šancí Pilaře z prvního poločasu nebo tyčky po střele Krmenčíka ve druhé půli. „Velkou převahu jsme měli v obou poločasech,“ těšilo trenéra Plzně. Na hřiště se dostali mladí obránci Adam Čihák a Jiří Piroch. „Utkání zvládli dobře. Oba pravděpodobně odjedou na první soustředění do Španělska,“ uvedl Vrba.

Premiéru ve viktoriánském dresu si odkroutil Tomáš Chorý. „Musí si zvyknout na změnu a jiný styl hry. Očekáváme, že bude střílet góly a prosazovat se více než třeba proti Ústí nad Orlicí. Předpoklady k tomu má, proto jsme ho koupili,“ řekl trenér Viktorie. Vrbu potěšilo, že se zápas hrál na přírodním trávníku. „Dan Kolář si po prvním tréninku stěžoval, že se v Plzni pořád trénuje na umělé trávě, tak jsme se rozhodli, že další část přípravy absolvujeme na přírodním trávníku,“ povídal Pavel Vrba.

Další přípravný zápas Viktorie přijde na řadu ve středu od 17.00 hod. V Luční ulici se utká s Domažlicemi.

Daniel Kolář: Liga mistrů je pro všechny velká motivace.
Těším se, koho zajímavého zase koupí, komentuje Kolář cvrkot u konkurence