Zdroj: Shutterstock
Zdrojem lepku jsou obiloviny jako pšenice, ječmen či žito.
Zdroj: Unsplash.com
Mouka z obilovin je proto pro celiaky zcela nevhodná.
Zdroj: Unsplash.com
Vyhýbat se tak musí běžnému pečivu…
Zdroj: Shutterstock
…jako je například chléb…
Zdroj: Unsplash.com
…či oblíbené bagety.
Zdroj: Pixabay
Lepek číhá také v těstovinách…
Zdroj: Pixabay
…může se ale skrývat i v uzeninách…
Zdroj: Pixabay
…či čokoládě.
Zdroj: Pixabay
V dnešní době se však nabídka bezlepkových potravin rozšiřuje.
Zdroj: Shutterstock
K dispozici jsou těstoviny i pečivo, které obsahuje jiné druhy mouky, například kukuřičnou.
Zdroj: Shutterstock
Další možností je pro celiaky upéct si vlastní pečivo doma.
Zdroj: Pixabay
Potravinové intolerance se mohou objevit v jakémkoli věku. Někomu dělají určité potraviny problém od narození, někdo to zjistí až později.
Zdroj: Shutterstock
Bolest břicha - Ilustrační foto
Zdroj: Shutterstock
Zahájení chřestové sezony na Mělnicku
Zdroj: Deník/Miroslav Elsnic