„Čeká nás tradičně velká porce sportovních utkání od pátečního rána do nedělního odpoledne, kdy turnaj završí závěrečný slavnostní ceremoniál s vyhlášením výsledků,“ narážela na nabitý program Kynžvartského poháru Daniela Radová, ředitelka turnaje.

Do Kynžvartu se tak sjedou házenkářské naděje ze všech koutů republiky, které se představí ve třech kategoriích mini, mladší žačky a starší žákyně. „V našem malém městě se tak představí osm set mladých házenkářek poskládaných z dvaačtyřiceti týmů z celé ČR,“ přiblížila Radová.

Kromě tradičních sportovišť, ke kterým patří tartanové hřiště u ZŠ a sportovní hala v areálu TJ se utkání odehrají také na hřišti v Léčebných lázních u bazénu, a využito bude také asfaltové hřiště v areálu TJ, které v letošním roce pokryje speciální mobilní sportovní povrch.

Dvouhvězdičkový Český pohár žen - Karlovy Vary 2023.
FOTO, VIDEO: V lázních triumfovaly v Českém poháru Lorenzová s Pospíšilovou

„Nově se bude hrát ve sportovní hale v Chodové Plané, kterou jsme již k velké spokojenosti využili během Pololetního turnaje 2023,“ prozradila ředitelka turnaje.

Slavnostní zahájení turnaje proběhne netradičně v podvečerních hodinách v pátek, a to v 19.00 hodin.

„Následně bude připraveno společné posezení pro trenéry, rozhodčí a všechny dospělé účastníky turnaje. Nachystána bude také dětská diskotéka zakončená ohňostrojem,“ podotkla Radová, že všichni si přijdou na své.

Během třídenního turnaje budou na všech hracích místech k dispozici stánky s občerstvením. Veškeré informace k turnaji, rozpisy utkání, průběžné on-line výsledky či fotogalerii najdou zájemci na webových stránkách www.hazena-kynzvart.cz.